Son dakika haberleri Atatürk Havalimanı'ndan gelmeye devam ediyor. Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali ve Otopark'ta patlama meydana geldi. İstanbul Valisi yaptığı açıklamada 3 canlı bombanın gerçekleştirdiği saldırıda 28 kişi hayatını kaybederken, 60 kişinin de yaralandığını belirtti.İşte gelen son dakika açıklaması...
İSTANBUL VALİSİ ŞAHİN'DEN SON DAKİKA AÇIKLAMASI 

İstanbul Valisi Vasip Şahin, saldırıda 28 kişinin öldüğünü, 60 kişinin de yaralı olduğunu duyurdu. Saldırı 3 ayrı canlı bomba tarafından gerçekleştirildi. Şahin şunları söyledi: "Bugün Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali geliş katı yolcu karşılama salonu girişinde sayısını 3 olarak değerlendirdiğimiz canlı bomba intihar saldırısında ilk belirlemelere göre 28 kişi hayatını kaybetmiş, 60'a yakın yaralı hastaneye intikal etmiştir. Yaralıların tedavisi devam etmektedir. Detaylı inceleme sürdürülmekte olup gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir. Yolcu giriş ve çıkışları hızla normale döndürülmekte olup, kısa zamanda planlı uçuşlara başlanacaktır." 

GELEN UÇAKLAR HAVADA BEKLETİLİYOR

Havalimanında şu anda sadece pistteki uçakların hareketine ve kalkışına izin veriliyor. Öte yandan havalimanına inmek isteyen uçaklara izin verilmiyor, havada bekletiliyorlar.

SON DAKİKA: EMNİYET'TEN ACİL KAN ANONSU

Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıdan sonra Emniyet Genel Müdürlüğü, olay yerinden yaralı taşıyan ambulansların hızlı hareket edebilmesi için sürücülerin yolları açık tutması uyarısında bulundu. Ayrıca acil kan anonsları yapıldı.

"50'YE YAKIN SİLAH SESİ DUYDUM"

CNN  Türk Televizyonu'na konuşan bir görgü tanığı, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminalinin otoparkında olduğunu ve aracına bindiği sırada ilk patlama sesinin duyulduğunu söyledi. Görgü tanığı ayrıca 50'ye yakın silah sesi duyduğunu ve patlamanın ardından ikinci bir bombanın daha patladığını ve çok sayıda ambulansın olay yerine geldiğini söyledi. Ayrıca olayların otopark kısmında gerçekleştiğini iddia etti.

SON DAKİKA: AA; 60 YARALI VAR

Anadolu Ajansı Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen patlamada 6'sı  ağır 60 kişinin yaralandığına dair haber geçti.  Yaralılar patlamanın ardından olay  yerine sevk edilen 49 ambulans ve 5 UMKE ekibi aracılığı ile hastanelere taşındı    Yaralılar tedavileri yapılmak üzere Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve  Araştırma Hastanesi, Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İstanbul Sağlık  Bilimleri Üniversitesi Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile  bölgedeki çeşitli hastanelere sevk edildi.

SON DAKİKA: ADALET BAKANI BOZDAĞ:" 28ŞEHİDİMİZ VAR"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ,TBMM Genel Kurulu'nda yüksek yargıyla ilgili yasa tasarısının  görüşmeleri sırasında, patlamayla ilgili kendisine ulaşan ilk bilgileri aktardı. Atatürk Havalimanı Dış Hatlar  girişte bir teröristin kaleşnikofla etrafı tarayıp sonra kendini patlattığını,  ilk belirlemelere göre 28 şehidin, 60 civarında yaralının olduğunu  bildirdi.   

Olayın "terör saldırısı" olduğunu ifade eden Bozdağ, şöyle konuştu: "Atatürk Havalimanı Dış Hatlar girişte meydana gelen terör saldırısı  hakkında Genel Kurulu bilgilendirmek istiyorum. Öncelikle bu menfur terör  saldırısını gerçekleştirenleri, gerçekleştirme talimatları verenleri nefretle  lanetlediğimi ifade etmek isterim. İçişleri Bakanlığı'ndan aldığım bilgilere  göre... Tabii bu bilgiler sıcak bilgiler. Gelişmeler takip ediliyor. Benim  vereceğim bilgiler, ilk etapta ulaşan bilgilerdir. Bu bilgilerde de zaman içinde  farklılaşmalar olabilecektir.

  Bana verilen bilgeye göre, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar girişte bir  terörist önce kaleşle etrafı tarayıp sonra kendisini patlatmıştır. İlk  belirlemelere göre yaklaşık 10 civarında şehidimiz var, 20 civarında da yaralı  olduğu söylenmektedir. Ancak bunların hepsi ilk bilgiler. Daha olay sıcak olduğu  için bunlar teyit edilebilir veya aksi de çıkabilir. Bu kayıtla bilgleri  paylaştığımı ifade etmek isterim. Çünkü teyitli bilgiler değil. Ayrıca Havaalanı  metro girişinde de bir patlama olduğuna dair haberler var."