Son Dakika Haberleri: İstanbul bu sabah patlama ile uyandı. Beyazıt Vezneciler'de patlama meydana geldi.  Alınan bilgiye göre, patlama dolayısıyla olay yerine çok sayıda  ambulans ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar, ambulanslarla çevredeki  hastanelere kaldırıldı.
İstanbul Valisi Hasip Şahin, saldırıda 7 polisin şehit olduğunu, 4 sivil yaşamını yitirdiğini, 3'ü ağır, 36 kişinin de yaralandığını açıkladı.   

Yaralıların 9'u Haseki, 6'sı Çapa, 2'si Samatya, 1'i de Bezmi Alem hastanelerine kaldırıldı.

Patlama nedeniyle çevredeki iş yerleri ve bazı araçlar zarar gördü.  Polis, hasar meydana gelen iş yerlerini boşaltıyor.

Bu arada, patlama sonrasında silah sesleri duyulduğu öğrenildi.

Bazı görgü tanıkları ise ifadelerinde ikinci bir patlamanın olduğunu belirtiyor. Bu patlamanın doğalgaz kaynaklı olabiliceği ifade edildi.

Saldırı İstanbul Üniversitesi'ne güvenlik için giden çevik kuvvet ekiplerine yönelikti. Ekpilerin Fen Fakütltesi'ne güvenlik için gittiği öğrenildi.

Patlamanın ardından metro ve metrobüs seferlerinde aksamalar yaşanırken, metroda, araçların Vezneciler durağında durmayacağı yönünde anons yapılıyor. İstanbul Üniversitesi'nde sınavlar iptal edildi

İSTANBUL VALİSİ ŞAHİN, OLAY YERİNDE  İNCELEMELERDE BULUNDU


İstanbul Valisi'nden flaş açıklama
İstanbul Valisi Vasip Şahin, Beyazıt'ta patlamanın  meydana geldiği bölgede incelemelerde bulundu.

Polis, patlamanın ardından bölgeyi güvenlik çemberine aldı. Olay  yerine sadece emniyet ve sağlık ekiplerinin girmesine izin veriliyor. Patlamanın  meydana geldiği cadde trafiğe kapatılırken, Yenikapı-Hacıosman metrosunun  Vezneciler istasyonunda hizmet vermiyor.


Başbakan, İçişleri Bakanı Ala ile görüştü
Çevrede geniş güvenlik önlemi alınırken, polis helikopteri de görev  yapıyor. Ayrıca olay yerinin üzerinde bir drone görüntü alıyor.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, beraberindeki yetkililerle bölgeye  gelerek, incelemelerde bulundu. Şahin'in olaya ilişkin basına bilgi vermesi  bekleniyor.

Bomba imha ekipleri, olay yerindeki şüpheli beyaz renkli minibüste  tuzaklama ihtimaline karşı inceleme yapıyor.

Öte yandan motosikletli polis İstanbul Büyükşehir Belediyesinin  Saraçhane'deki binası önünde kaza yaptı. Yaralı polis, Haseki Eğitim ve Araştırma  Hastanesine kaldırıldı.

HASAR BÜYÜK, GÜVENLİK GENİŞ

Vefa Lisesi ve çevredeki birçok dükkanın camları kırıldı, park halindeki araçlar hasar gördü. Hasar alan iş yerleri polis tarafından boşaltıldı. Polis geniş bir bölgeyi güvenlik çemberine aldı.

Bölgenin yakınındaki kız öğrenci yurduna da saldırı dolayısıyla parçalar isabet etti.
 

7 SAVCI OLAY YERİNDE 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı,  Beyazıt Vezneciler’de bombalı araçla gerçekleştirilen terörist saldırıyla ilgili soruşturma  başlatttı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu ve Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Başsavcı Vekili İrfan Fidan’ında aralarında bulunduğu toplam 7 savcı olay yerine gitti. Başsavcı Salihoğlu ve savcıların olay yerindeki incelemesi devam ediyor. 

SORUŞTURMA DOSYASINA YAYIN YASAĞI GELDİ

İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliğince, İstanbul'daki terör saldırısına ilişkin yayın yasağı kararı alındı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulundan (RTÜK) yapılan yazılı açıklamada, İstanbul 10'uncu Sulh Ceza Hakimliğince, terör saldırısına ilişkin yayın yasağı getirildiği belirtildi.

Açıklamada, soruşturma tamamlanıncaya kadar soruşturma dosyası kapsamı hakkında medyada her türlü haber, röportaj, eleştiri gibi yayınların yapılmasının yasaklanmasına karar verildiği ifade edildi.

Açıklamada, İstanbul 10'uncu Sulh Ceza Hakimliğince alınan karara da yer verildi. Kararda, şunlar kaydedildi:

"İstanbul'un Fatih İlçesi Vezneciler mevkisinde çevik kuvvet polisi aracına yönelik meydana gelen bombalı terör saldırısı nedeniyle yürütülen soruşturmada olaya ilişkin yazılı ve görsel medya organlarında yapılan yayınlarda olaya iştirak etme şüphesi bulunan kişilerin bulundukları şehirlerin ve kullandıkları araçların bilgilerinin yayınlayarak olayın aydınlatılmasının, şüphelilerin yakalanmasının ve irtibatlarının deşifre edilmesinin engellenmesi ve kamu düzeninin bozulması riski meydana geldiği anlaşılmakta, toplum sağlığının milli güvenlik kamu düzeni ve kamu güvenliği ve toprak bütünlüğünün korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, yargı gücünün otorite ve tarafsızlığının sağlanması amacı ile soruşturma tamamlanıncaya kadar soruşturma dosyası kapsamı hakkında yazılı, görsel ve internet medyasında, sosyal medyada her türlü haber, röportaj, eleştiri ve bunun gibi yayın yapılmasının 5187 sayılı Kanunun 3/2 maddesi gereğince yasaklanmasına karar verilmiştir. "