Son dakika patlama haberi az önce geldi. Üzücü haberler gelmeye devam ediyor. İzmir patlama haberi az önce ajanslardan son dakika olarak aktarıldı. Peki İzmir patlama nerede meydana geldi. İşte son dakika haberi ile ilgili ayrıntılı tüm bilgiler...

Son Dakika: Patlama ile ilgili ilk resmi açıklama geldi
İzmir Valisi Erol Ayyıldız: "Bayraklı adliyesinin önünde bir araç geçerken, polis memurlarımızın polis noktasında durdurmak istemesi sonucu çatışma çıktı. Bu çatışmada, teröristlerin kaçma esnasında bombalı aracın patlatılarak ve bunun sonucunda da maalesef çıkan çatışma sonucunda bir polis memurumuzla bir mübaşirimiz şehit oldu. Yaralı 6 veya 7 vatandaşımız var." 

2 teröristin ölü ele geçirildiğini söyleyen Ayyıldız, "Elde edilen verilere göre bu saldırı terör örgütü PKK tarafından yapıldı." dedi. 

Üçüncü şahış olabilir ve ya olmayabilir biz teyakkuz halindeyiz.

ELDE EDİLEN VERİLER PKK DİYOR

Ayyıldız, "Şu ana kadar elde olan veriler, PKK olarak değerlendirilmekte. Eyleme baktığımızda ve kişilerin kimlik tespitleriyle ilgili bakıldığında böyle bir değerlendirme yapıldı." dedi.

Öte yandan, Bayraklı ilçesindeki adliye binasının C girişindeki polis kontrol noktası önündeki terör saldırısının ardından adliye çevresinde ve bölgede geniş güvenlik önlemleri alındı.Olay yerine sevk edilen polis ekipleri, Manas Bulvarı, Salhane ve dere kenarında tedbirler aldı, ayrıca bölgedeki yüksek katlı binaların tepesinde de arama yapıldı.

Olay yeri yakınlarında toplanan vatandaşlar da Türk bayrağı açarak terörü lanetledi ve "idam isteriz" sloganı attı.

İzmir'de şehit düşen kahraman polis Fethi Sekin katliamı önledi

İzmir'deki terör saldırısında şehit düşen polis memuru Fethi Sekin'in, dikkati ve kahramanlığı sayesinde büyük bir katliamı önlediği ortaya çıktı.İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi Motosikletli Şahinler Timi'nde görevli 43 yaşındaki Sekin, yaklaşık 9 yıldır görev yaptığı İzmir Adliyesi önünde düzenlenen terör saldırısında şehit düştü.

Adliye binası C kapısı istikametine seyreden şüpheli aracı gördükten sonra yola çıkan Fethi Sekin, dikkati ve tecrübesi sayesinde çok sayıda insanın yaşamını kurtardı. Teröristleri fark ettikten sonra silahını çeken şehit polis memuru, aracın kapıya yönelmesine mani oldu.

Araçtan inen silahlı teröristleri de kovalayan Sekin, açılan ateş sonucu şehit oldu.

Şehit polis memuru, kovalamaca sırasında da teröristlerden birini öldürdü.

Bu arada, İzmir Valisi Erol Ayyıldız da şehit Sekin için, "Şehit düşen cefakar ve fedakar polis memuru, olayın daha az zaiyatla atlatılmasını sağladı." ifadelerini kullanmıştı.

SON DAKİKA PATLAMA HABERİ

İzmir'de adliye yakınlarında bir patlama meydana geldi. Olay yerine ambulans ve çok sayıda polis ekibi gönderildi. 

İzmir Adliyesi yakınlarında gerçekleştirilen terör saldırısı sonrası 2 terörist ölü ele geçirildi, bir teröristi yakalama çalışmaları sürüyor.

Alınan bilgiye göre, İzmir Adliyesi yakınlarında patlama meydana geldi. Patlamanın ardından güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışma çıktı.

1 polis ve 1 adliye çalışanı şehit oldu
İzmir'deki terör saldırısında 1 polis ve 1 adliye çalışanı şehit oldu.Patlamada, ilk belirlemelere göre 2'si polis 7 kişi yaralandı. Yaralılar, çevredeki hastanelere sevk edildi. 

Son Dakika: 2 terörist ölü ele geçirildi

Patlamanın ardından 2 terörist ölü ele geçirildi, bir teröristi yakalama çalışmaları sürüyor.Olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. 

İzmir'deki terör saldırısına geçici yayın kısıtlaması

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Başbakanlık tarafından İzmir'deki terör saldırısına ilişkin geçici yayın kısıtlaması getirildiğini bildirdi. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Başbakanlık tarafından İzmir'deki terör saldırısına ilişkin geçici yayın kısıtlaması getirildiğini bildirdi. 

RTÜK'ten yapılan açıklamada, 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun'un 7. maddesinde milli güvenliğin açıkça gerekli kıldığı hallerde veya kamu düzeninin ciddi şekilde bozulmasının kuvvetle muhtemel olduğu durumlarda geçici yayın kısıtlaması getirilebileceğinin öngörüldüğü belirtildi. 

Açıklamada, bu hüküm çerçevesinde bugün İzmir'de meydana gelen patlamaya yönelik olarak Başbakanlığın yazısı ile geçici yayın kısıtlaması getirildiği ifade edildi. 

Geçici yayın kısıtlamasının, resmi makamlarca yapılan açıklamalar dışında tüm medya hizmet sağlayıcıların haber, görüntü ve yorumlara yer vermemesini kapsadığı kaydedildi.