Şırnak Valiliği tarafından 14 Mart’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan Şehit Üsteğmen Mehmet Çiftçi operasyonu devam ediyor. Şehir merkezinde silah ve patlama sesleri yankılanıyor. Gazipaşa mahallesinde bir evde 2 PKK’lı teröristin cesedi bulundu. Gündoğdu mahallesinde meydana gelen patlamada iki çocuk yaralandı.

Şırnak’ta sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan operasyonlarda, mahallelerde tespit edilen PKK’lı keskin nişancıların ve karargah olarak kullandıkları evler yoğun ateş altına alındı. Çatışma, dakikalar geçtikçe şiddetlenirken, Dicle, Cumhuriyet, İsmetpaşa, Yeni ve Bahçelievler mahallelerinde silah ve patlama sesleri yankılandı. Şırnak kent merkezinde PKK mensuplarının yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların kapatılması, barikatların kaldırılması, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet teşkilatı unsurlarınca 14 Mart’ta başlatılan ’Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifçi Operasyonu’ devam ediyor.

BİR EVDE İKİ PKK’LININ CESEDİ BULUNDU

Şırnak Gazipaşa mahallesinde güvenlik güçlerinin arama tarama faaliyetleri sırasında bir evin odasında 2 PKK’lının cesedi bulundu. TSK ve emniyet unsurlarının müşterek harekatında bu gün güvenlik güçleri ile PKK’lılar arasında sık sık sıcak temas sağlandı. Gazipaşa mahallesinde PKK’lıların barındıkları evlerden birinin ele geçirildiği, yapılan aramada evin bir odasında 2 PKK’lının cesedinin bulunduğu belirtildi. Gazipaşa mahallesinde evin odasında ölü bulunan 2 PKK’lının üzerinden, yakın mesafede kullanmak için yapılan EYP’ler, silah ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi. PKK’lıların cesetleri otopsi için Şırnak Devlet Hastanesine kaldırıldı.

MAHALLEDE PATLAMA

Barikat ve hendeklerin olmadığı Gündoğdu mahallesinde bir patlama meydana geldi. Patlamada 2 çocuk yaralandı. Olay yerine çağrılan ambulans ile yaralılar Şırnak Devlet Hastanesine kaldırıldı. 9 ve 12 yaşlarında olduğu öğrenilen çocukların durumunun iyi olduğu ve tedavilerinin sürdüğü belirtildi.