Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde görevli öğretim üyeleri, sosyal medya üzerinden paylaşımları nedeniyle haklarında açılan soruşturma kapsamında ifade verdi. Öğretim elemanlarına, 'Twitter üzerinden Cumhurbaşkanı ile ilgili yazılar yazıp bunları herkesle paylaşmanızın amacı nedir?' gibi sorular soruldu.

Rektörlüğün, Valilik talimatıyla haklarında soruşturma başlattığı öğretim elemanları bugün, soruşturma komisyonuna yazılı ifade verdi. Soruşturma komisyonunun öğretim elemanlarına sorduğu sorular arasında, 'Twiter üzerinden Cumhurbaşkanı ile ilgili yazılar yazıp bunları herkesle paylaşmanızın amacı nedir?' sorusu da yer aldı.
Öğretim elemanlarına 2 bölüm şeklinde soru soruldu. Birinci bölümde öğretim elemanlarının gözaltına alınışıyla ilgili sorular ikinci bölümde ise Cumhurbaşkanı’na hakaret içerdiği iddia edilen tweetlerle ilgili oldu.

Öğretim elemanlarına sorulardan bazısı şu şekilde: “09 Ekim 2014 günü fakültenizdeki derslere katıldınız mı, katıldıysanız hangi saatler arasında derslere katıldınız? Cemal Gürsel caddesinde yolu trafiğe kapatarak herhangi bir oturma eyleminde bulundunuz mu, bulunduysanız eyleminizin amacı neydi? Emniyet kuvvetleriyle herhangi bir çatışmanız oldu mu; gözaltına alındınız mı? Twitter hesabınız var mı? Twitter hesabınız aktif mi? Twitter hesabınız üzerinden Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin başı olup Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Türk milletinin birliğini temsil eden Cumhurbaşkanlığı makamı ile ilgili olarak yazılar yazdınız mı? Twitter üzerinden Cumhurbaşkanı ile ilgili yazılar yazıp bunları herkesle paylaşmanızın amacı nedir? Yasadışı terör örgütlerinin eylemlerini meşru görüyor musunuz?”

Öte yandan soruşturmayı protesto eden çoğunluğunu Siyasal Bilgiler Fakültesi Mülkiye’den araştırma görevlileri ve öğretim üyelerinin oluşturduğu yaklaşık 100 akademisyen Tandoğan Yerleşkesi'nde bir araya geldi. Araştırma görevlilerine, Eğitim Sen, Mülkiyeliler Birliği temsilcileri, HDP Milletvekili Mithat Sancar ve CHP Milletvekili Şenal Sarıhan da destek verdi.