Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkanı Ahmet Abakay, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar hakkında Savcı Celal Kara röportajı nedeniyle ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ iddiasıyla soruşturma başlatılmasını ‘Can Dündar şahsında tüm basına hatta vatandaşlara yönelik bir tehdit’ olarak değerlendirdi.

ÇGD Başkanı Ahmet Abakay, Can Dündar hakkında soruşturma başlatılmasını ve gazeteci Ahmet Dönmez’in kitabının toplatılması istemiyle savcılığa yapılan başvuruyu Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) değerlendirdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 'kendisini eleştiren herkese dava açtığını' ifade eden Abakay, şöyle devam etti: “Kim Cumhurbaşkanını eleştirirse, kendisini hakaretten mahkemede buluyor. En son İzmir’de Birleşik Haziran Hareketi’ne üye Onur Kılıç tutuklandı. Cumhurbaşkanına hakaret davaları inanılmaz boyutlarda, hukuk dışı sürece dönüştü. Can Dündar Cumhurbaşkanı ve hükümetin ayağına bastı. Büyük yolsuzluğun belgelerini açıkladı. Bu kamuoyuna, tüm gazetecilere yönelik baskıdır. Can Dündar şahsında tüm basına hatta vatandaşlara yönelik bir tehdittir. Bunu çok hukuk dışı ve temel insanlarına yapılan bir baskı olarak görüyorum."


"AHMET DÖNMEZ'E YAPILAN CAN DÜNDAR'A YAPILAN BAŞKA BİR VERSİYONU"

Abakay, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Binali Yıldırım'ın, savcılığa başvurarak Gazeteci Ahmet Dönmez’in kaleme aldığı ‘Yüzde On-Adil Düzenden Havuz Düzenine’ kitabının toplatılması ve yazarın adreslerine baskın yapılması talebini de Can Dündar’a yapılanın ‘başka bir versiyonu’ olarak değerlendirdi. Abakay, ‘Yazmayacaksınız, konuşmayacaksınız, kitapta yazmayacaksınız. Hukuk dışı, asla tasvip edilmeyen, onaylamadığımız bir olay. Dönmez’in yanında durduruyoruz. Mustafa Hoş’unda yakında Big Boss kitabıyla aynı şeylere tabi tutulacağına eminim. Zaten dava açmışlar. Onun şahsında topluma bir tehdittir. Yazmayın çizmeyin kitapta basmayın. Yandaş olun hepiniz AKP politikalarını savunun, iktidarı savunun aksi halde kendinizi mahkeme bulursunuz anlayışının yansımasıdır.” diye konuştu.