Tunceli’nin Ovacık ilçesinde acil tıp teknisyenin sosyal medyada Alevilere hakaret mesajının ortaya çıkması ilçede tepkilere neden oldu. Olayın ortaya çıkmasının ardından Tunceli Valiliği teknisyen hakkında adli ve idari soruşturma başlattı.

Ovacık İlçesi Entegre Hastanesi’ne bağlı 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’nda acil tıp teknisyeni olarak çalışan A.Ö., Facebook üzerinden A.S. isimli adli tıp teknisyeniyle Alevilere yönelik mesajlarda bulundu. Mesajlarında, Alevilere yönelik ağza alınmayacak ifadeler kullanan Ö.’nün mesajları, A.S. adlı arkadaşı ile tartışmasının ardından ortaya çıktı. Mesajların ilçedeki vatandaşlar tarafından öğrenilmesi üzerine ATT’ci A.Ö. rapor alarak Ovacık ilçesini terk etti.

Olay ile ilgili Tunceli merkezde sivil toplum örgütleri ve siyasi partiler basın açıklaması yaptı.
Alevilere yönelik hakaretlere tepki gösteren bazı vatandaşlar ise olayla ilgili Ovacık Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Tunceli Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğü, acil tıp teknisyeninin toplumsal infiale neden olabilecek mesajlar atmak, devlet memuruna yakışmayan hal ve tavır sergilemek suçundan devlet memurluğundan atılması için girişimde bulundu.