Vatan Partisi, Avrupa Parlamentosu’nun(AP) soykırım iddiaları ile ilgili aldığı karara tepki gösterdi. Vatan Partisi Sivas İl Başkanı Cumhur Akbulut, soykırım iddialarını Ermeni Başbakanın Osmanlıları katlettiklerini anlatan ifadeleriyle soykırımı yalanladı.

Vatan Partisi üyeleri, Avrupa Parlamento’sunun soykırım kararını protesto etti. Kent Meydanında toplanan grup adına açıklama yapan Vatan Partisi milletvekili adayı Salih Gül, Avrupa Parlamento’sunun aldığı soykırım kararını eleştirerek, şunları söyledi: “Bu karar çürüyen emperyalist Avrupa’nın kararıdır. ABD emperyalizminin Büyük Kürdistan planına alet olmaktadırlar. Avrupa Parlamento’sunun bu kararını yırtıyor ve vatansever Türk milleti olarak Avrupa çöplüğüne atıyoruz. Bu yalan Ermeni meselesi ile ilgili olarak değil, ABD’nin Büyük Ortadoğu Projesinde kullanılacaktır. Soykırım yalanı, Türk ve Ermeni halkları nezdinde sonuçlanmıştır. Soykırım çığırtkanlığı yapan emperyalistler ve onların yerli işbirlikçilerinin gayeleri bu meseleyi çözmek değildir. Tek amaçları Türkiye Cumhuriyeti devletine siyasi arenada diz çöktürtmektir. Ancak dün olduğu gibi bugün ve bundan sonra ki günlerde bozguna uğramış bu yalanı, bulunduğumuz her yerde anlatmaya devam edeceğiz.”

Vatan Partisi İl Başkanı Cumhur Akbulut ise Ermeni tarihçi ve devlet adamlarının kitaplarından o dönem Ermenilerin Müslüman halkı katlettiğine dair ifadelerini okudu. Akbulut, Ermenistan Devlet Başkanı ve ilk Başbakanı Ovanes Kaçaznuni’nin ‘Taşnaklar emperyalist bir talebe kapılıp Müslüman nüfusu katletmiştir.’ dediğini ve ifadenin 1923’te hazırlanan Taşnak raporunda yer aldığını ifade etti.