Genel seçimde işbirliği kararı alan Saadet Partisi (SP) ile Büyük Birlik Partisi (BBP), eksiklerini tamamladıkları milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim etti.

SP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Karaman ile BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan, 7 Haziran günü yapılacak seçimlerde ittifakı temsil eden milletvekili aday listelerini tamamlayıp, YSK’ya teslim etti.

KARAMAN, “TÜRKİYE’NİN MESELELERİNİ DIŞA BAĞIMLI DEĞİL, BİRLİKTE ÇÖZECEĞİZ”

Milletin heyecanla beklediği birlikteliği gerçekleştirdiklerini anlatan SP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Karaman, tabanlar ve teşkilatların birbirleriyle kaynaşıp, seçim çalışmasına başladıklarını söyledi. Karaman, “Yaptığımız listelerin bir kısmını 7 Nisan’da vermiştik. Eksiklerimizi de bugün tamamlayarak, YSK’daki 85 seçim çevresinde 550 adayımızı tamamlamış olduk. Bundan sonra artık bu davaya gönül vermiş, Türkiye’de milli bir ittifakın, kutuplaşmaların meydana geldiği bu ülkede insanlarımızın birbirini kucaklamasını, Türkiye’nin meselelerine hep birlikte çözüm bulmasını ve memleketin meselelerini dışa bağımlı olarak değil, ülkedeki insanlarımızın birlikteliğiyle çözecek bir iktidarı 7 Haziran’da oluşturacağız.” dedi.

GÜRHAN, “ÜLKEYİ BU DAR BOĞAZDAN ÇIKARACAK BİR İTTİFAK KURDUK”

Seçim işlerinden sorumlu BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan ise milli ittifakın millete hayırlı olmasını diledi. Milletin ayrıştırıldığını ve her türlü zulüm, işkencenin ülkeyi sarmış olduğunu söyleyen Gürhan, ülkeyi bulunduğu bu dar boğazdan geçirebilecek bir ittifak kurduklarını kaydetti. Gürhan, “Biz BBP olarak, bizim tabanlarımız ve SP’nin tabanlarının büyük bir istek ve arzuyla bunu istediklerini, ayrıca milletten de böyle bir istek geldiğinden dolayı biz bu ittifakı ‘milli bir buluşma’ olarak değerlendirip, birlikte seçime gireceğiz. Bu seçimlerde tahmin edilenden de fazla bir oy alacağımızı düşünüyoruz. Çünkü milletin beklentilerine cevap verecek bir milli ittifak oldu. Türk milleti için hayırlı, uğurlu olsun.” şeklinde konuştu.