Saadet Partisi (SP) Başkanlık Divanı, artan terör olayları ve son Dağlıca saldırısı üzerine olağanüstü gündemle toplandı. Toplantı sonrası yapılan açıklamada, "Bu hassas dönem kısır siyasi çekişmelerin malzemesi haline getirilmemelidir." denildi.

Toplantı sonrası yapılan yazılı açıklamada, “Hakkari Dağlıca’da meydana gelen terörist saldırıyı bütün benliğimizle lanetliyoruz. Şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağolsun.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi: “Ülkemiz üzerinde çok kirli ve kanlı bir oyun oynandığı açıktır. Bu tehlikeli oyunun hedefi, bin yıl birlikte kardeş olarak yaşayan insanları birbirine düşman ederek ‘Büyük İsrail Projesi’ni uygulamaya geçirmektir. Biz inanıyoruz ki, aziz milletimiz sahip olduğu tarihi tecrübe, basiret ve feraset ile her zaman olduğu gibi bu karanlık oyunu da yine boşa çıkaracaktır. Ve şu bilinmelidir ki, güvenlik güçlerimizin azmi, cesareti ve milletimizin kararlılığı karşısında hiçbir zaman karanlık emellerine ulaşamayacaklardır. Millet olarak terör belasına karşı her zamankinden daha dikkatli olmak zorundayız.

Ülkemiz içinde nefret tohumları ekerek kardeş kavgası çıkarmak isteyenlere karşı verilecek en güzel cevap, inancımız doğrultusunda kardeşliğimizi daha da pekiştirmek olacaktır. Terör milli bir meseledir. Bu bakımdan en başta siyasiler olmak üzere herkes, bu hassas süreçte üslup ve yaklaşımına her zamankinden daha fazla özen göstermeli, bu hassas dönem kısır siyasi çekişmelerin malzemesi haline getirilmemelidir. Bu temenni ile bir kez daha tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, milletimize ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize başsağlığı diliyoruz. Cenab-ı Allah bu aziz milleti her türlü musibet ve felaketten korusun.”