Saadet Partisi(SP) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ziyaettin Tokar, ucuz ithalat sebebiyle dışarıdan gelen her şeyin yerli sanayiyi baltaladığının altını çizerek, Türkiye’nin buğday, mısır, pamuk, pirinç, gibi tarım ürünleri ithal eder hale geldiğini söyledi. Tokar, ‘’Kotalar sebebiyle tarımda üretim düşmüştür. Canlı hayvan ithalatı sebebiyle hayvancılık çökertilmiştir. Türkiye canlı hayvan ve et ithal eder hale düşmüştür.’’ dedi.

54. Hükümet döneminin Çevre Bakanı olan SP Genel Başkan Yardımcısı Tokar, partisinin Ankara il teşkilatını ziyaret etti. İl teşkilatında halkla kucaklaşma programına katılan Tokar, gündemle ilgili açıklamalarda bulundu.
AK Parti’yi eleştiren Tokar, İktidarın ihracattan devamlı bahsederken ithalattan hiç bahsetmediğini belirterek, Kasım 2014’te ithalatın 220,5 milyar dolar, ihracatın ise 144.5 milyar dolar olduğuna dikkat çekti. Dış ticaret açığının 76 milyar dolar olduğunu belirten Tokar, ucuz ithalat sebebiyle dışarıdan gelen her şeyin yerli sanayiyi baltaladığını söyledi. Tokar, ‘’Türkiye Çin’in, Tayvan’ın, Güney Kore‘ nin elektronik çöplüğü haline gelmiştir. Buğday, mısır, pamuk, pirinç, gibi tarım ürünleri ithal edilir hale gelmiştir. Kotalar sebebiyle tarımda üretim düşmüştür. Canlı hayvan ithalatı sebebiyle hayvancılık çökertilmiştir. Türkiye canlı hayvan ve et ithal eder hale düşmüştür.’’ dedi.

'SON 12 YILDA BÜTÇEDEN FAİZE HER YIL 50 MİLYAR TL ÖDENDİ'

Tokar, borca dayalı ekonomi ve faiz politikaları ile bütçenin önemli bir kısmı faize gittiğini söyledi. 12 yıllık AK Parti iktidarında bütçeden faize her yıl 50 milyar TL ödendiğini belirten Tokar, bugün Türkiye’nin toplam iç ve dış borcun 615 milyar dolar olduğuna işaret etti. Tokar, bugün geldikleri noktada ekonominin bıçak sırtında olduğunu, resmi işsizlik oranının yüzde 10.5'e ulaştığına dikkat çekti. Tokar, IMF'ye olan borçların sıfırlandığını söyleyen iktidarın 623 milyar liralık kamu borcundan söz etmediğini belirtti. 2015 bütçesinde yatırıma 41 milyar liralık bütçe ayrılmasına karşılık faize 54 milyar lira ayrıldığını belirten Tokar, açlık sınırı 1250 lira iken asgari ücretin 949 lira olduğunu söyledi.

FUHUŞ HIZLA ARTIYOR

Tokar, 'Avrupa Birliği medeniyet projesidir' denilerek, Avrupa Birliği'ne teslim olunduğunu, bütün ahlaki tahribat ve değişikliklerin bu başlık altında yapıldığını dile getirdi. AB'ye uyum gerekçesiyle yapılan düzenlemeleri eleştiren Toker, boşanma, intihar, uyuşturucu, içki, fuhuş gibi suçların hızla artmakta olduğunu belirterek şunları kaydetti:
‘’Bu düzenlemeler, bizim inancımızla, kültürümüzle, tarihimizle bağdaşmayan toplumumuzun yapısını bozmaya yönelik uygulamalardır. Nitekim ahlaki tahribat hızla yayılmıştır. Aile yapımızın temeline dinamit konulmuş. Gençliğimiz ve gelecek nesillerimiz öz benliğinden kopartılmıştır. Yolsuzluk, rüşvet, adam kayırma, hukuksuzluk almış başını gitmiştir. Nitekim son 3 yılda, hırsızlık ve yolsuzluk gibi olaylar yüzde 68 nispetinde artarak 50 binden 84 bine ulaşmıştır. Herkes, Türkiye nereye gidiyor? Endişesi taşıyor.’’ ifadelerini kullandı.