Milli İttifak çatısı altında bir araya gelen Büyük Birlik Partisi (BBP) ve Saadet Partisi'nin seçim ittifakı açıklandığında gözler Merhum Genel Başkan Muhsin Yazıcıoğlu'nun memleketi Sivas'a çevrildi. Saadet Partisi (SP) çatısı altında seçime giren ittifakın üçüncü sıra adayı elim kazada hayatını kaybeden BBP İl Başkanı Erhan Üstündağ'ın eşi Meryem Üstündağ, yaklaşan seçim öncesi değerlendirmelerde bulundu. Meryem Üstündağ, helikopter kazası ile ilgili "Bu olay siyaset üstü. Bu olaydan üzüntü duymayan insanla karşılaşmadım. Hükümet duyarsız kaldı. Üzerine düşen görevleri yapmadı.” dedi.

Kazada vefat eden dört ailenin adeta temsilcisi olan Üstündağ, olay üzerinden altı yıl geçmesine rağmen ana dava açılmadığından dert yandı. Sivaslıların gelini olarak bu şehirde büyük bir güven içinde yaşadığını anlatan Üstündağ, AKP'nin 'kamplaştırma ve ayrıştırmasına' karşı Milli İttifak'ın 'aranan ilaç' olduğunu savundu.

Manisa Salihli'li olan Meryem Üstündağ merhum Erhan Üstündağ'la Isparta'da mimarlık okuduğu yıllarda tanıştı ve evlendi. 2002 yılından bu yana Sivaslıların gelini olan Meryem Üstündağ kaza olduğu günlerde ilk üç günü hiç hatırlamadığını anlattı. Kayıtlara göre 'kaza' şehit yakınlarına göre 'suikast' olarak nitelendirilen olayla ilgili altı yıl boyunca bir arpa boyu yol alınamadı. Açılan dava sadece kaza anı ile saat 17.40 arasında geçen süreye ilişkin bir polis amirinin yargılanmasına dönüştü. Ne dönemin Kayseri Valisi, ne Ulaştırma Bakanı, ne kayıtta olmayan radarlara ilişkin askeri yetkililer hakkında hiçbir gelişme yaşanmadı. Tüm bunların takipçisi olmak için adeta şehit ailelerinin temsilcisi olan Meryem Üstündağ, bugüne kadar kendilerine sahip çıkan Sivaslıların bu seçimde de yalnız bırakmayacaklarına inanıyor.

Seçim çalışmalarını hızla sürdüren Üstündağ, Sivas'ta tüm vekil adayları arasında iki bayan adaydan biri olduğu için mutlu olduğunu söylerken, seçmene hukuktaki sıkıntılar, Türkiye’de olup bitenleri aktarma, çözüm sürecinin geldiği nokta, her noktada yaşanan çifte standart, başkanlık sistemi ile neyin hedeflendiği, doğuda kurulan 'paralel devlet' konularını anlattıklarını ifade etti. 2009-2014 yılları arasında Belediye Meclis Üyeliği yapan Meryem Üstündağ'ın öncelikli hedefi kazayla ilgili ana davanın açılmasını sağlamak, sorumluların adaletin karşısına çıkmasını sağlamak.

SUİKASTE KURBAN GİDEN İNSANLARA SAHİP ÇIKILMADI

“Sivas farklı bir şehir. Sivas'ta kendimi ben güvende hissediyorum. İnsanlar sizi bir yere koydular. Bu olay siyaset üstü. Bu olaydan üzüntü duymayan insanla karşılaşmadım. Hükümet duyarsız kaldı. Üzerine düşen görevleri yapmadı.” diyen Üstündağ, “Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sivaslı. Ancak suikasta kurban giden bu insanlara sahip çıkılmadı. Radar kayıtları hala elimizde yok. Bakan bu konuda yetersiz kaldı. Ancak bu işin takipçisi olmak için milletvekili olarak peşini bırakmayacağız.” ifadelerini kullandı. Milli İttifak’ın Türkiye için umut haline geldiğini savunan Üstündağ, “Milli İttifak ülkemizde umut oldu. İnsanların bu seçimlerde bir şey değiştireceğine inanıyorum. Keşke yollar kadar az yapıp bir iki fabrika olsaydı. Sivas tüketim şehri haline geldi. Asgari ücrete marketlerde çalışmaya mahkûm edildi. Körü körüne asgari ücrete saatlerce çalıştırılır hale geldi. Ekonomiyi sıcak para ile çeviriyorlar. Mağdur siyaseti değil, ülkenin gerçeklerini anlatarak halkımızı bilgilendiriyor ve oylarını istiyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.