Saadet Partisi (SP) Kayseri İl Başkanı Mahmut Arıkan, Mısır’da Mursi’ye verilen idam kararına tepki göstererek, “Ümmet coğrafyasında uzunca zamandır devam eden zalim diktatörlüklere karşı Müslümanlar büyük bedeller ödeyerek mücadelesine devam ediyor. Onlarca yıldır özellikle Müslümanların üzerine çullanmış olan bu zalimler, müstekbir güçlerin açıktan ya da örtülü destekleri ile ayakta kalmaya devam etti.” dedi.

SP Kayseri İl Başkanlığı, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenledikleri programda Mursi’ye verilen idam kararına tepki gösterdi. Çok sayıda partili ve vatandaşların ilgi gösterdiği basın açıklamasında konuşan İl Başkanı Mahmut Arıkan, şunları söyledi; “Diktatörler, insanların üzerinde her türlü baskı araçlarını kullanarak, oluşturulan korku duvarları ile iktidarlarını ayakta tutmaya çalıştılar. Mısır’da halka dönüp 'İslam’ı mı istediniz, alın size darbe' dediler! Suriye’de; özgürlük isteyenlere varil bombaları yağdırıyorlar. Libya’da; kardeşlerine sahip çıkanları, darbeci generallerle tasfiye etmeye çalışıyorlar. Ve Irak'ta, madem ki işgal projesine karşı direniyorsunuz, alın size ölüm ve yıkım diyorlar! Ama zalimlerin bir hesabı varsa Allah’ın da bir hesabı var. Ve o hesap görücülerin en iyisidir. Ne Mısır halkı sustu, ne Suriyeliler yıldı, ne Libya vazgeçti. ABD'den Rusya’ya tüm işgalciler, Bangladeş’ten Suud’a işbirlikçileriyle kol kola. Bu manzara iradesine sahip çıkan Müslüman halkların karşı karşıya kaldığı zulmü özetliyor. Mısır halkının oylarıyla seçilen Cumhurbaşkanı Mursi, Darbeci Sisi ve darbe destekçisi odaklar tarafından zorbalıkla iktidardan indirilerek kaçırıldı ve hapsedildi. Son olarak Mursi idam cezası ile cezalandırıldı. Darbe sürecine karşı insanlık tarihinin en meşru ve ahlaki direnişlerinden birini gösteren Mısır halkının yüzlercesini katleden, binlercesini de zindanlara dolduran Sisi cuntası, uyduruk gerekçelerle sözde mahkemelerinde yargıladığı kardeşlerimize idam cezaları vermeye devam ediyor.”

İdam kararının durdurulmasını isteyen Arıkan, “Bizler biliyoruz ki, Türkiye yakın tarihinde binlerce kardeşimizi ve âlimlerimizi elimizden çalan İstiklal Mahkemeleri gibi, Mısır darbe mahkemeleri de hukukun değil zulmün payidar olması için diktatörlerin emir erliğini yapmaktadırlar. Darbenin gerçekleştirildiği günlerde ellerinde silah bile olmadığı halde, gösteri yapan binlerce insanı katleden bir rejimin idam kararları bizleri şaşırtmıyor. Sisi Cuntası İhvan’ı idam sehpalarıyla susturabileceklerini zannediyorlar; Ama darbeciler ne İhvan'ı, ne de İslami Hareketi, Mısır halkının iradesini teslim alamayacaktır. 90 yıllık İhvan'ın mücadele tarihi Sisi zulmünü de bertaraf edecek güçtedir. Hasan el-Benna, Seyyid Kutub'un mücadele örnekliğinden bugüne devam eden bir süreklilik vardır. Darbe rejiminin işbirlikçisi ülke ve güçler bunu göz ardı ediyorlar. Dünyanın her yerinde, ezilen Müslümanlar bir imtihanla daha karşı karşıyadır. Bizler Allah’ın bize emrettiği gibi sabrımızı koruyarak Hak olanı haykıracağız. Zalimlerin karşısında dimdik duracağız. Yılmayacağız, yıkılmayacağız, bıkmayacağız! Cenneti yüreğinde taşıyan insanları ölümle korkutamazsınız. Bizler bir ölür, bin diriliriz” diye konuştu.