Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın, ülkenin ve milletin kırmızı çizgilerinin, partilerin ve liderlerinin kırmızı çizgilerine heba edilemeyeceğini ve bir koalisyon hükümetinin bir an önce kurulması gerektiğini söyledi. Türkiye’nin etrafının ateş çemberi haline geldiğini ve ülkeyi olumsuz etkilediğini kaydeden Aydın, “Namlu şakağa dayanmıştır, bu sıkıntılı durumdan kurtulmak için bir an önce bir hükümet kurulmalı.” dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın, yazılı bir açıklama yaparak milletvekili genel seçimlerinin 13 yıllık tek parti iktidarına son verdiğini belirterek insanların kutuplaşmadan, gerilimden bıktığını, seçim sonuçları itibariyle de partilerin bir araya gelerek birlikte hareket edilmesi gerektiği mesajı verdiğini belirtti.

Seçimler sonrası yaşanan sürecin bir an önce koalisyon hükümeti kurulması ile sonuçlanması gerektiğini belirten Aydın şöyle dedi: “Dış politikada içine düşülen acziyet ve itibarsızlık, işsizlik ve istihdam sorunu, adalete olan güvenin zedelenmesi, eğitimin yap-boza döndürülmesi, milleti bir arada tutan değerlerin örselenmesi ve kutuplaşma gibi en temel sorunların çözüme kavuşturulması ve ülkenin hak ettiği yere yükseltilmesi için siyasi partilere, dolayısıyla liderlere ortak bir sorumluluk düşmektedir. Namlu şakağa dayanmıştır, bu sıkıntılı durumdan kurtulmak için bir an önce bir hükümet kurulmalıdır.”

Hükümet kurulmasında yaşanabilecek gecikmenin 7 Haziran seçimleri öncesinde yaşanan kutuplaşmadan daha vahim sonuçlar doğurabileceği uyarısında bulunan Aydın, “Şüphesiz ki bu vahim sonuçlara sebep olanlar milletimiz tarafından yapılacak bir erken seçimde cezalandırılacaklardır.” şeklinde konuştu.

Suriye sınırında yaşanan olayların emperyalist güçlerin bölgeyi yeniden dizayn etme çabası olduğunu belirten Aydın, “7 Haziran sonrası meclis teşekkül etmiş ve başkanını seçmiştir. Şimdi her türlü kapris, hırs, çizgi bir kenara bırakılmalı ve bir koalisyon hükümeti kurulmalı. Kılı kırk yaran hesaplamalar yapılarak öncelikle Türkiye’nin bütünlüğüne zarar verebilecek her türlü plana karşı önlem alınmalı ve gereken cevap verilmeli. Buna paralel olarak da bölgenin emperyalist güçler tarafından yeniden dizaynına müsaade edilmemeli.” ifadelerini kullandı.