Saadet Partisi (SP) Erzurum İl Başkanı Faik Çalık, Türkiye'de hükümet değişikliğinden çok zihniyet değişikliğine ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

SP İl Başkanı Çalık, parti il binasında düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Toplantı öncesinde terörist saldırılarda şehit olanlara ve Artvin'in Hopa ilçesinde sel nedeniyle vefat edenlere rahmet dileyen Çalık, ailelere de sabır diledi. Türkiye'nin hassas bir dönemden geçtiğini ve terörist saldırıların giderek artmasının endişe verici olduğunu ifade eden Çalık, kaosun siyasi belirsizlikten beslendiğini dile getirdi.

Türkiye'nin 7 Haziran genel seçimleri sonrasında kaotik bir dönem yaşamaya başladığına dikkat çeken SP İl Başkanı, "Milletimizin huzurunda neredeyse bir tiyatro oyunu gibi sahnelenen koalisyon görüşmeleri adeta bir siyasi satranç tahtasına dönüştürülmüş, milletimize maliyeti yaklaşık 100 milyar TL olmuştur. Milletin canı yanarken, maalesef iktidar ve muhalefet, 'Taht Oyunları'yla vakit geçirmektedir. Böyle bir dönemde, ülke kaygısıyla değil, parti kaygısıyla hareket edenleri, milleti oyalayanları ne tarih, ne de millet asla affetmeyecektir. Her 4 partinin de Türkiye’ye verebilecekleri hiç bir şey yoktur. Kaybedilen her gün ise milletimizin aleyhine işlemektedir. Bu yüzden Saadet Partisi olarak diyoruz ki, Türkiye’de hükümet değişikliğine değil, artık zihniyet değişikliğine ihtiyaç vardır. O zihniyetin adresi ise Milli Görüştür, Saadet Partisi’dir. Bugün Türkçe ve Kürtçe ağıtlar arşı titrettiği ülkemizde büyük bir fitne ateşiyle karşı karşıyayız. Bu fitne ateşini yok etmenin tek yolu, 'inadına birlik, inadına kardeşlik'tir. Türküyle, Kürdüyle millet olarak her zamankinden daha fazla sağduyuya ve daha fazla akl-ı selime ihtiyaç vardır. Çünkü ülkemizi esir alan terör ortamı ne Türk’ün ne de Kürdün lehinedir." dedi.