Saadet Partisi (SP) Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Yrd. Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Suriye'ye yönelik askeri operasyon iddialarıyla ilgili olarak “Türkiye bölgede gireceği herhangi bir savaşla kendi sonunu hazırlamış olur. Böyle bir savaşa girdikten sonrada asla çıkılmaz.” dedi.

Saadet Partisi Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Genel İdare Kurulu Üyesi Yrd. Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Hatay’da görev yapan basın mensupları ile Antakya Ottoman Palace Otel havuz başında iftar programında bir araya geldi.

Geleneksel hale gelen iftar programına Saadet Partisi Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Genel İdare Kurulu Üyesi Yrd. Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Nevin Zeytineli, Saadet Partisi Hatay İl Başkanı Mustafa Eğe, İl Başkan Yardımcısı Serdar Özal, İl Müfettişi Hamza Çalışkan ve basın mensupları katıldı.

TARİHİN EN ACI NOKTASINDAYIZ

İftar yemeğinden sonra gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Saadet Partisi GİK üyesi Yrd. Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, şunları kaydetti: “Manevi iklimin bir parçası olarak Ramazan ayı münasebeti ile iftar programında bir araya gelsek de içimiz kan ağlıyor. Özellikle son günlerde sınırımızda ve Suriye’de yaşananlar olaylar ile birlikte Doğu Türkistan, Arakan, Filistin ve daha birçok İslam ülkesinde Ramazan günü Müslüman kardeşlerimize reva görülen zulümler tarihin en acı noktasında olduğumuzun bariz göstergesidir.

SAVAŞA GİRDİKTEN SONRADA ASLA ÇIKILMAZ SURİYE’NİN YAŞADIĞI OLAYLARI BİREBİR YAŞAYARAK PARAMPARÇA OLUR

Maalesef politik hesaplarıyla sadece kendi geleceğini düşünen, oy kaygısı ile yurt dışındaki olaylara hamaset nutukları ile yaklaşanlar seçim bitince bu dışımızda yaşanan olayları görmüyor. Bugün ne acı ki Suriye’ye savaş gündemde ve bu savaş yine bir iç politika malzemesi olarak karşımız çıkıyor. Türkiye bölgede gireceği herhangi bir savaşla kendi sonunu hazırlamış olur. Bu ülkemiz için çok büyük felaket olur. Böyle bir savaşa girdikten sonrada asla çıkılmaz. Ülkeyi Suriye’nin yaşadığı olayları birebir yaşar, sonunda paramparça olur."

UMARIM BÖYLE BİR ÇILGINLIĞA İMZA ATMAZLAR

"Devletin tüm yetkililerine bu sıcak savaş ortamını burun buruna hissettiğimiz Hatay’ın bu sınır noktasından Ankara’ya ve tüm dünyaya sesleniyoruz." diyen Çalışkan, şu ifadeleri kullandı: “Diyoruz ki sakın ola ki böyle bir çılgınlığı hiçbir şekilde tevessül edilmesin. Dua ve temennimiz, dünyanın neresinde olursa olsun zulüm gören insanların zulümlerin acıların bir an önce sona ermesidir. Umarım iş başındaki devletin en zirvesinden en alt birimine kadar herkes aklıselim içerisinde davranır böyle bir çılgınlığa imza atmazlar.

Yine temennimiz Türkiye’mizde, iç politik ve gelecek kaygısı güdülmeden en kısa sürede bir hükümetin kurulması ve ülkemiz huzur ve barış içerisinde yoluna devam etmesidir. Keşke Saadet Partisi de şu Meclis'te yer alsaydı da, şu dünyada yaşanan katliamlara bu zulümlere karşı gür bir ses olurdu. Bu vesile ile bu Ramazan ayının yeryüzünde barışın, huzurun ve kardeşliğin tesis edildiği bir mevsim olmasını cenabı Hakk’tan niyaz ediyorum.”

İftar sonunda Saadet Partisi Hatay İl Başkanı Mustafa Eğe ile Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Nevin Zeytineli basın mensuplarının Ramazan ayını tebrik etti.