Saadet Partisi (SP) Manavgat İlçe Başkanı İbrahim Maslak, seçim sonrası ortaya çıkan tablonun siyasi iktidarın, gerginlik ve kavga politikasının ürünü olduğunu söyledi.

Maslak, yaptığı açıklamada 7 Haziran seçimlerine devletin bütün imkanlarını kullananlarla orantısız bir şekilde girdiklerini hatırlattı. Maslak, Milli İttifak adayları Yılmaz Derin, İlhami Demiral ve Mahmut Bakır ile BBP Manavgat İlçe Başkanı Mehmet Çayır'la başarılı bir seçim çalışmasını yürüttüklerini belirtti.

Seçim çalışmasına destek veren herkese teşekkür ettiğini belirten Maslak, PKK'nın partisi yüzde 4,5'lardaki BDP'yi 'Kürt sorunu var' deyip ve 'bu sorunu çözeceğim' diye, HDP kamufulajıyla allayıp pullayıp yüzde 13'e çıkmasının yegane sorumlusunun AK Parti olduğunu iddia etti.

3 Kasım 2002 seçimlerinde elinde sivil bir anayasa yapma şansı olmasına karşı siyasi fırsatçılık gereği iktidarın askeri darbe ürünü olan 1982 Anayasası'nı değiştirmeye yanaşmadığını altını çizen Maslak, şunları kaydetti: "Gerginlik ve kavga politikasını seçip, siyasi fikir ve projeleri çöpe atan, milletin tercihlerini şahısların gücü üzerinden yönlendiren AKP mi suçlu, Saadet Partisi mi? Meclis'te millete hizmet yolunda İktidarı zorlayacak, hatalarını söyleyecek Milli Görüş'ün temsilcisi Saadet Partisini değil de 'her şey benim olsun' mantığı içerisinde çıkar siyasetini güden partileri tercih eden AKP midir, Saadet Partisi mi? Çevremizde, İslam coğrafyasında kan-zulüm gözyaşı varken AB, NATO ve batı ülkeleri ile hareket eden, hatta onların gazı ile komşularla sıfır sorun diyerek, komşularımızla düşman hale getiren, hatta hatta onlarca kez aldatılan Saadet Partisi mi, AKP'mi?"