Saadet Partisi (SP) Karaman milletvekilleri Ali Çiftçi ve Hüseyin Çoban Ermenek, Güneyyurt, Sarıveliler’de esnaf ve pazar yerlerini ziyaret etti.

Ziyaretler esnasında Saadet milletvekilleri yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “7 Haziran'da bir seçim yaptık. İktidar ve muhalefet partilerinin hiçbiri koalisyon kurmadılar. Koalisyon kurulamamasının sebebi ülkedeki gidişatın iyi olmadığındandır. Düzeltebilecek kapasiteleri yetersiz kalması, oy kaybederiz kaygısıyla koalisyona yanaşmadılar. Kaygıları, memleket değil vatandaşın vereceği oydur. 1 Kasım’da yeni bir seçime gidiyoruz. Bu da diğer partilere verilen oyların boşa gittiğini gösteriyor. Yalnız Saadet Partisi’ne verilen oylar boşa gitmemiştir. Saadetsiz Meclis olmaz. Olsa bile ülkenin sorunlarını çözemezler. Yan yana da olsalar, alt alta da gelseler, tek başına da olsalar yapamazlar. Eski, geçmişten kalma bilgi tecrübeleri onlara bunu göstermektedir. Bundan dolayı yapabildikleri, becerebildikleri tek şey, çatışma ortamında vatandaşı yönlendirme yoluna gitmektedirler.Saadet Partisi’ne verilen oylar hiçbir zaman boşa gitmez. Diğerlerinin ülkenin sorunlarını düzeltebilecek kapasiteleri yok.

Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru hakkı doğmuştur. Seçimde bir parti baraj altı bile kalsa seçilebilecek milletvekilleri kadar oy aldığı takdirde; Anayasamızın 2013/148 maddesi 3. fıkrasına göre özlük haklarından dolayı verilen oylar ülke barajına takılmayacaktır.”