Saadet Partisi(SP), geçtiğimiz cumartesi günü Konya’da oynanan Fenerbahçe Torku Konyaspor karşılaşmasında tribünlerde Necmettin Erbakan’ın pankartının açılmasını engelleyen Konya Emniyeti ve Büyükşehir Belediyesi’ni kınayan bir açıklama yaptı. SP Konya İl Gençlik Kolları’ndan yapılan açıklamada, gerekli tüm izinlerin alınmasına karşın, pankartın açılacağı sırada apar topar toplanarak bir odaya kilitlendiğini ifade edildi.

'AKP YANDAŞI BELEDİYE VE KONYA İL EMNİYETİ’Nİ KINIYORUZ'

SP Gençlik Kollarının hazırladığı, üzerinde eski başbakanlardan Necmettin Erbakan’ın fotoğrafı ile “Seni seviyor ve özlüyoruz savunan adam. Mekanın cennet olsun” yazısının bulunduğu pankartın tribünlerde açılmasına polisin son anda müdahale ettiği öğrenildi. Bu davranışın, saygısızlığın ötesinde vefasızlık olduğu ifade edilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Saadet Partisi Konya Gençlik Kolları tarafından hazırlanan 'Seni seviyor ve özlüyoruz savunan adam. Mekanın cennet olsun' yazılı pankartın açılmasına engel olunduğu için bu bildiriyi yazmaya gerek duyulmuştur. 18 sene önce Erbakan hocamızın yolunu kesmek için yapılan post modern darbenin karşısında olup 'Biz rahmetli Erbakan’ın yolundayız' diyenlere ithaf olunur. Aynı yoldayız deyip bu pankarta tahammül edemeyen AKP’li belediye ve onun yandaşı Konya İl Emniyeti’ni kınıyor ve bizi şaşırtmadıkları için teşekkür ediyoruz.”

'AKP, ERBAKAN’I SEÇİM MALZEMESİ OLARAK KULLANIYOR'

Organizasyonun planlanırken gerekli tüm izinlerin alındığı vurgulanan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bu organizasyon planlanırken bütün izinler gerekli yerlerden alınmış, taraftar grubuyla görüşülmüş, bir gün önceden provası yapılıp stada bırakılmıştır. İçeriğinde hiçbir siyasi malzeme bulunmayan sadece 54. Hükümetin Başbakanı merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın fotoğrafının yer aldığı pankartımız ne yazık ki maç saatine yakın stada girip pankartımızı açacakken apar topar toplanıp bir odaya kilitlendiği ve kilitleyenin maçtan bir saat sonrasına kadar kimin olduğunu kimsenin bilmediği görülmüştür. Bu yapılan bize bir saygısızlık değil, Erbakan Hocamızı seçim malzemesi olarak kullanan AKP ve yandaşlarının aynı yolda gittiklerini söyledikleri Erbakan Hocamıza vefasızlıktır. Bu yapılanlar bizi 18 sene önce yıpratmadığı gibi bugün de yıpratmamıştır.”