Saadet Partisi (SP) Batman milletvekili adayı İbrahim Güneş, Ankara'daki patlama üzerinden siyaset yapıldığını ifade ederek, “Bir makam uğruna, sen ben kavgasına kanı dökülen halkımızın, 1 Kasım’da kanımız üzerine siyaset yapanların sonunu getirmesini istiyoruz.” dedi.

İKTİDAR HIRSIYLA GÖZLERİNİ KIRPMADAN KATLİAM YAPIYORLAR

Makam, mevki uğruna iktidar hırsıyla gözlerini kırpmadan artık katliama varan eylemler yapıldığını belirten Saadet Partili Güneş, şöyle devam etti:
“Kendi hegemonyalarını kurmak amacıyla, bugüne kadar bütün hile ve oyunları oynayan mevcut kimi parti ya da partiler, halkımızı hep aldatarak bugüne geldiler. Barış, kardeşlik, demokrasi, insan hakları gibi kavramlarla insanlarımızın duygularıyla oynadılar. Sonuçta slogandan öteye geçmeyen ve yapılan kirli işbirliklere kılıf olarak kullanılan bu argümanlar, bundan böyle hiç kimseyi yanıltmasın. Ankara katliamı, kan üzerine geliştirilen kirli siyaseti net olarak ortaya çıkarmıştır.”

MANİPÜLASYONLARLA ÖRF, ADET, DİL VE DİN ORTADAN KALDIRILIYOR

"Bizi biz yapan, bugüne kadar ayakta tutan bütün değerlerimizi manipülasyonlarla ortadan kaldırdık." diyen Güneş, şunları kaydetti: “Bugüne kadar dinimiz, dilimiz, örfümüz, adetimiz istismar edilerek siyaset yapıldı. Ama gel gör ki bugün dinimize, dilimize, örfümüze, adetimize, gelenek ve göreneklerimize topyekun bir saldırı var. Bu saldırıyı yapanlar da bizzat bu değerler üzerinden siyaset yapanlardır. Halkın oylarıyla elde ettikleri belediyeler aracılığıyla bu halkın inancına küfrediyorlar. İşte 1 Kasım tüm bunların son bulması için tüm Kürtler için büyük bir fırsattır.”