Üsküdar’da, 49 yıllığına kiralanarak üzerine spor tesisi yapılan 55 dönümlük arazinin tahliye işlemleri başlatıldı. Bilal Erdoğan'ın arazide keşif yaptıktan sonra işlerin seyrinin değiştiğini öne süren tesis sahipleri ile görevliler tartıştı.

Ünalan Mahallesi'ndeki spor tesislerinin boşaltılması için sabah erken saatlerde Üsküdar Kaymaklığı tarafından görevlendirilen yetkililer, tesise geldi. Yetkililer ile tesis sahipleri arasında gerginlik yaşandı. Tüm itirazlara rağmen spor tesisindeki malzemeler sökülerek kamyonlara yüklendi.

Tahliye işlemleri sırasında olay yerine gelen CHP Milletvekili Mahmut Tanal, kaymakamlık yetkililerine hukuka ve kanunlara uymaları tavsiyesinde bulundu. Bu sırada Mahmut Tanal ile görevliler arasında da tartışmalar yaşandığı görüldü. Tanal, "Devlet ve kurumlar hukukla yaşar. Mesai saati dışında kanun uygulanabilir mi? Evinizi boşaltma için 5-10 gün süre istersiniz. Dün geldiniz, bugün boşaltılmasını istiyorsunuz. Bu kadar kinle öfkeyle hareket etmenin manası yok. Demek ki hukukla yaşamadığınız belli." ifadelerini kullandı.

İşletme sahiplerinden Davut Akyüz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın eski Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ile 1 sene önce tesisleri gezip keşif yaptığını öne sürmüştü. Akyüz, Bilal Erdoğan'ın keşif yapmasının ardından sürecin çok farklı geliştiğini iddia etmişti.

Spor kompleksini boşaltma işlemi devam ediyor.