Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi – Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Komisyonu, MEB'in desteğiyle yürüttüğü “Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi”yle genç nesillerin erken yaşlarda spor kültürüne sahip olmaları için harekete geçti.

Komisyon ilk olarak Canik Kültür Merkezi' nde "Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi" adı altında protokol üyelerine yönelik sunum düzenlendi. Sibel Yazgan' ın sunumunu yaptığı etkinlikte 2 bin 500 öğrenciye ulaşılmasının hedeflendiği belirtildi. 17 Şubat 2006 gününden bu yana 5 bin ilköğretim okulunda, yaklaşık 1 milyon 4. ve 5. sınıf öğrencisi bu sunumla tanıdığı bu projede, maskotu Oli ile spor kültürü, olimpiyat oyunları, olimpizm, fair play, çevre, sağlıklı beslenme konuları işleniyor. Gökçe Karataş Vakfı tarafından 2007 yılında Yılın Eğitimde Hizmet Ödülü’ne layık görülen ve ödülünü 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’ in verdiği proje son olarak, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) tarafından, dünya çapında Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim alanında yapılan en iyi projeler arasına dahil edildi.

Spor Kültürü Olimpik Eğitim Projesi' nin protokol sunumuna T.M.O.K. Yönetim Kurulu Üyesi Oktar Tertemiz, Türkiye Olimpiyat Komitesi Üyesi Seyit Bilal Porsun, İrfan Göz, Canik Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Osman Abanoz katıldı.