Kahramanmaraş’ta yaşayan 67 yaşındaki Mevlüt Kaynak, 25 yıldır evden işe, işten eve yürüyerek gidiyor. Kaynak, tüm ulaşım ihtiyaçlarını yürüyerek karşılıyor.
Emekli olmasına rağmen bir şekerlemeci dükkanında çalışan Mevlüt Kaynak, çalışma azmiyle yaşıtlarını kıskandırıyor.
Trafikte yaşanan yoğunluk nedeniyle ve sporu sevdiği için 25 yıldır ulaşım için sadece yürüdüğünü söyleyen Mevlüt Kaynak, bu davranışıyla yaşıtlarına örnek oluyor.
Sağlıklı bir yaşam için hareketliliğin büyük önem taşıdığını kaydeden Kaynak, günde 20 kilometre olmak üzere ayda 600 kilometre yürüdüğünü söyledi.
Hareketli yaşamının yanında beslenmesine de büyük özen gösterdiğini ifade eden Kaynak, “25 yıldan beri otobüse binmiyorum. Genelde yürüyerek gelip gidiyorum, bu sağlığımı sıhhatimi ona borçluyum. Yemeğimi az yerim günlük bir kase yoğurt yerim. Şekerci dükkanında 11 yıldır çalışıyorum ama elimi kesinlikle lokuma vurmadım. 67 yaşındayım, sigara kullanmadığım halde günlük dişimi fırçalarım. Evden çıktığında zaten şiş bir halin var, ister istemez arabaya bindiğin zaman daha da şişiyorsun ama yürüdüğün zaman insan boşalıyor ve rahatlıyor. İş yerine geldikten sonra benim için zor olmuyor, rafları düzlüyorum, vitrinleri düzlüyorum, hiç oturmuyorum. Daha sonra oturuyorum. burada da günlük bir tane simidimiz var, çayla simit içiyorum” diye konuştu.