Muş’ta 2008 yılından beri yakalandığı Subakut Sklorezon Panansefalit - Kızamık Virüsü(SSP) hastalığı nedeniyle yatalak olan Abdullah Yılmaz(14), tedavi gördüğü Muş Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Baba Yılmaz, çocuğunun yapılan aşıdan dolayı bu hale geldiğini belirterek devlet yetkililerine tepki göstermişti.

Yaklaşık 10 gün önce durumunun ağırlaşması üzerine Yılmaz, Muş Devlet Hastanesinde yoğun bakım ünitesine alınmıştı. Nefes almakta zorlanan Yılmaz, 3 gün önce yoğun bakımda solunum cihazına bağlanmıştı. Nefes alıp vermede zorluk yaşaması üzerine Yılmaz’ın ciğerinin patladığı belirtildi. Durumu iyice ağırlaşan SSP hastası Abdullah Yılmaz, sabaha karşı müdahalelere rağmen hayata gözlerini yumdu. Yılmaz, merkeze bağlı Arpayazı köyünde gözyaşlarıyla toprağa verildi.

BABA YILMAZ, DEVLETİN SAHİPLENMEMESİNE TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Devletin kendi hatasından dolayı çocuğunun bu duruma geldiğini ve devletin bunu sahiplenmemesine daha önce tepki gösteren acılı baba Cafer Yılmaz, yetkililerin duyarsız kaldığını söylemişti. Yapılan aşıdan dolayı çocuğunun bu hale geldiğini ve bir nebze de olsa acıların dinmesi için kimsenin kendileriyle ilgilenmediğini ifade eden baba Yılmaz, şunları söylemişti: "Bu çocuklar bizim olduğu kadar bu devlet yetkililerinin de evlatlarıdır. Eğer kendi çocuklarına karşı bu kadar duyarsız ve katı kalpli iseler onlar için diyecek bir şey yok. Ama bakıyoruz ki Sağlık Bakanlığı dünyanın çeşitli yerlerinde yeri geldiğinde milyon dolarlar harcayarak başka hastaları tedavi ettiriyor. Peki, biz bu ülkenin vatandaşı değil miyiz? Bu ülkenin evladı değil miyiz? Devletin kendi eliyle yapılan bir aşıdan dolayı çocuklarımız bu hale geldi, yapacak bir şey yok. Zaten bu hastalıktan da geri dönülmüyor. Bu hastalığın ölümle sonuçlandığını da biliyoruz fakat benim demek istediğim, bu hata kimden kaynaklanmışsa ki bunun devletin bir hatası olduğunu düşünüyoruz, en azından yüreğimizin acısını bir nebze de olsa dindirecek bir adım atmalarını istiyoruz. Şunu herkes iyi bilsin ki Allah'ın huzurunda ellerimiz buna sebep olanların ve bunu sahiplenmeyenlerin yakasında olacak."