Türk Eğitim-Sen Malatya Şube Başkanı Ekrem Şenol, stajyer öğretmenlik uygulaması ile iktidara yakın olmayanların öğretmen yapılmayacağını belirterek “Bu bir soykırımdır. Bedelini kimse ödeyemez.” dedi.

Ekrem Şenol, sendika il binasında düzenlediği basın toplantısında, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’ni hayata geçirerek zulüm halkalarına bir yenisini eklediğini belirtti. Yönetmelikte birçok skandalın göze çarptığını ifade eden Şenol, şunları söyledi: “Rotasyon gibi bir tehlikeyi içinde barındıran yönetmelikle, öğretmenler adeta resmi sürgüne tabi tutulmaktadır. Atama başvurusu olmayan, hakkında idari bir işlem tesis edilmeyen, yaşadığı bölgede hayatını belli bir düzene oturtmuş öğretmenlerimize uygulanacak bu zorunlu göç adeta bir sürgündür. Biz biliyoruz ki, rotasyonun ileri ki safhaları iller arası rotasyon hatta uluslararası rotasyona ulaşacaktır. Cumhurbaşkanı Somali’de Endonezya’da okullar açılmasını isterken belki de bu amaca hazırlanıyordu. Öğretmenlerin emekliliklerini cazip hale getirip maaşlarında iyileşme yaparak ve onlardan boşalacak yerleri genç öğretmenlerle doldurarak çözüm bulunacak meseleye rotasyon gibi içi boş bir yöntemle yaklaşmak ve bu amaçla bu yönetmeliği kullanmak öğretmenlerimiz için adeta soykırım olacaktır. Çalışanları kapalı kapılar ardında malum sendikacılarla hazırlanan yönetmeliklerle pasifize etmeye, yıldırmaya, sindirmeye çalışan; despotlukta, faşizmde sınır tanımayan bu zihniyet eğitim çalışanlarına ihtilal dönemlerini aratır olmuştur. Eğitim camiasında kendisini duruşuyla ve olumlu icraatlarıyla kabul ettiremeyen bir sendika ve Milli Eğitim Bakanlığı el ele verip eğitim çalışanlarının huzurunu kaçırmak, onları mesleklerinden soğutmak için gece gündüz kafa yormaktadır.”

İçini boşalttıkları hukuk ve idare anlayışının bunları yapanların kendilerinin mahkum kalacağını vurgulayan Şenol, “Ülkede hukuk ve vicdan anlayışını resmen katleden bu sendika ve zihniyete Türk Eğitim-Sen olarak tüm yüreğimizle meydan okuyoruz. Yine hatırlatıyoruz ki; içini boşalttığınız bu hukuk ve idare anlayışına siz de mahkum kalacaksınız ve bu süreçte batan gemiden kaçan fareler misali yanınızda boy veren dava arkadaşlarınız(!) olmayacak. Yaptığınız her icraatın, haksızlığın bedelini fazlasıyla ödeyeceksiniz.”

'MESLEĞİ İÇİN HAYATLARINI VEREN KİŞİLERİN HAYALLERİ İKİ KİŞİNİN DUDAKLARI ARASINDA KALDI'

Ekrem Şenol, stajyer öğretmenlik uygulaması çerçevesinde aday öğretmenlerin değerlendirilmelerinde yazılı ve sözlü sınavlar yapılacağını dile getirdi. Mülakatta iktidara yakın olmayanların eleneceğinin altını çizen Şenol, “Öğretmenliğin yüksek eğitimini almış ve KPSS gibi bir sınavdan alnının akıyla çıkmış aday öğretmenlerimizi kutsal görevlerinden soğutmak için türlü yollar deneyen MEB’i kınıyoruz. Çalışanların haklarıyla uğraşmak yerine hükümete arka bahçe göreviyle meşgul olan hormonlu bir sendikaya üye kazandırmak amacında olan bu yönetmelik bu hormonlu sendikanın adeta tehdit manifestosu olmuştur. İcra edecekleri öğretmenlik mesleği için hayatlarını veren kişilerin hayalleri iki kişinin dudakları arasında kalmıştır. Malum sendikanın üyesi olmayan stajyer öğretmenlerin görevine son verilecek. İşte bu soykırımdır. Kimse bunun altından kalkamaz” şeklinde konuştu.