Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyeleri, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde hayatını kaybedenler için taziye standı açtı. Güvenlik güçleri standın yasa dışı olduğu gerekçesiyle kaldırılmasını istedi. Kaldırılmayınca güvenlik güçleri 8 kişiyi gözaltına altına aldı.

Kızılay, Yüksel Caddesi üzerinde SGDF’li üyeler Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde hayatını kaybeden kişiler için taziye standı açtı. SGDF’li üyeler burada taziyeleri kabul etti. Güvenlik güçleri, standın hukuka uygun olmadığı gerekçesiyle kaldırılmasını istedi. Ancak üyeler kaldırmayacaklarını belirtti. Bunun üzerine güvenlik güçleri kaldırmak istedi. Eylemcilerden bazılarının izin vermemesi üzerine eylemciler ile güvenlik güçleri arasında kısa süreli arbede yaşandı.

Güvenlik güçleri güvenlik çemberi oluşturarak, eylemcileri gözaltına almaya başladı. Eylemciler gözaltına alınmadan önce yere yatırıldı. Elleri plastik kelepçe ile bağlanan eylemciler gözaltı aracına bindirildi. 4'ü bayan, 4'ü erkek toplam 8 kişiyi gözaltına alındı.

Bu esnada eylemcilerden bir kişi polisin koluna vurdu. Bir kişi de Cumhurbaşkanı hakkında sözler sarf etti. Olay yeri yakınında bir vatandaş ise yolda yürürken aniden bayıldı.