Gaziantep Barosu Başkanı Bektaş Şarklı, Çağlayan Adliyesi’nde Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın öldürülmesi ile ilgili avukatlara yönelik yapılan yayınlar gerekçesiyle Beyaz Tv haber spikeri Erkan Tan, Star Gazetesi ve Beyaz Tv Medya hakkında suç duyurusunda bulundu.

Gaziantep Barosu Başkanı Bektaş Şarklı, 31 Mart 2015 tarihinde Çağlayan Adliyesi’nde Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın öldürülmesiyle ilgili olarak avukatlara yönelik 'avukat terörü', 'cübbeli terör' şeklinde yapılan yayınlar gerekçesiyle Beyaz Tv haber spikeri Erkan Tan, Star Gazetesi ve Beyaz Tv Medya hakkında suç duyurusunda bulundu. Halkı kin ve düşmanlığa tahrik, hakaret, nefret, ayrımcılık ve adli yargılamayı etkilemeye teşebbüs gerekçesiyle Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Baro Başkanı Şarklı yaptığı açıklamada, avukatların kamuoyunda küçük düşürülmesi anlamında ve basın yayın ilkeleri ile gazetecilik etiğine aykırı olarak avukatlar arasında yaygın bir şekilde infial oluşturduğunu dile getirdi. Ayrıca Beyaz Tv haber spikeri Erkan Tan tarafından avukatlara hakaret içeren söylemlerin olduğuna dikkat çeken Şarklı, “Beyaz Tv haber spikeri Erkan Tan isimli şahsın avukatlara yönelik olarak, basın yoluyla hakaret eylemi nedeniyle şüpheliler hakkında gerekli cezai işlemlerin yapılarak şüphelilerin cezalandırılması için kamu davası açılmasını talep ediyoruz.” dedi.