İstanbul Adliyesi'nde Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesinden sonra, Star gazetesinin avukatları hedef gösteren yayınları protesto edildi. Gazetenin, ‘Avukat terörü' başlıklı haberini protesto eden bir grup avukat, Star binası önüne çelenk bırakmak istedi ancak güvenlik görevlileri ve gazete çalışanları tarafından engellendi.

Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın teröristlerce şehit edilmesinin ardından, Star gazetesinin avukatları hedef göstermesi tepkilere neden oldu. Star gazetesinin attığı 'Avukat terörü' manşetine tepki gösteren bir grup avukat, gazetenin İkitelli'de bulunan binasının önüne siyah çelenk bırakmak istedi. Hem güvenlik görevlilerinin hem de gazete çalışanlarının engellemeleriyle karşılaşan avukatlar, çelengi binanın 6 metre uzağındaki elektrik direğine bırakmak zorunda kaldı.

Star'ın atmış olduğu manşetin kabul edilemez olduğunu söyleyen Avukat Ümit Kadir Özdemir "Merhum Cumhuriyet savcısına ve adalet teşkilatına yapılan bu eylem bir terör eylemidir. Bundan kimsenin şüphesi olmamalıdır. Bunu açıkça kınıyoruz. Ancak daha olayın gerçek boyutları aydınlatılamamışken bir takım medya organlarında ve siyasilerin söylemlerinde avukatların hedef gösterildiğine üzülerek şahit olduk. Bu çerçeve de şu anda önünde bulunduğumuz ve siyah çelenk bıraktığımız Star gazetesi, eylemin hemen ertesi günü bu eylemi avukatlarla irtibatlandırarak 'Avukat terörü' manşetini atabilmiştir. Avukatların bu şekilde haksız olarak hedef gösterilmesini kabul etmek mümkün değildir. Bilinmelidir ki, yaşanan menfur saldırının sebebi ne Berkin'in ailesi ne de yargılama faaliyeti yapan avukatlardır. Devletin diğer kurumlarının olaydaki zaafları ve ihmalleri yeterince irdelenmeden avukatların hedef gösterilmesi kabul edilemez." şeklinde konuştu.

Başta İstanbul Barosu olmak üzere bütün avukatların ve hukuk camiasının bu saldırıyı kınadıklarını söyleyen Özdemir," Yaşanan bu elim olayı tasvip edecek bir avukat dahi gösteremezsiniz. Hal böyle iken avukatların terörle ilişkilendirilmesi ve kendisine tanınan savunma haklarının kaldırılmasından bahsedilmesi kabul edilemez. Ayrıca olay bir terör eylemi olup, devletimizin diğer kurumlarının olaydaki zaafları ve ihmalleri, operasyonun yapılış tarzı yeterince irdelenmeden avukatların hedef gösterilmesi rencide edicidir. Bu yapılanları avukatlık mesleğine yönelik bir kara propaganda olarak değerlendirmekteyiz." ifadelerini kullandı.