Star gazetesinin Antalya Rasanet Gençlik Vakfı yöneticileriyle ilgili haber yalanlandı. 'Himmet bahane konfor şahane' başlıklı haberde adı geçen Rasanet Gençlik Vakfı Başkanı Hasan Yılmaz, lüks denilen arabayı 7-8 yıl önce 2. elden aldığını ve o zaman 65 bin TL olan arabanın bugün ancak 50-60 bin TL ettiğini söyledi.

Yılmaz, "Oturduğum evi de 21 yıl önce aldım. Ben varlık bir aileden gelen biriyim. 20 yıl önce benim dükkanım Antalya'nın sayılı mağazalarındandı. Çakırlar, Hurma, Bahtılı gibi yerlerde arazilerimiz vardı. Hatta bir arsamıza 80 daire yapıldı ve biz 40 daire aldık. Böyle bir varlıktan gelen insan olarak benim üzerime böyle bir iftira atılmasını şiddetle reddediyorum ve kınıyorum." dedi.

'MENDERES TÜREL, HÜSEYİN SAMANİ, REŞAT PETEK'E SORSAYDINIZ BİZİ'

"Bu iftirayı atanlar tahmin ediyorum. Kendileri bu tarz işleri yapıyorlar ki bizi böyle itham ediyorlar." diyen Hasan Yılmaz, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in babasının eski dostu olduğunu, Türel'in de kendisini çok iyi bildiğini söyledi. Yılmaz, yine AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse ve ailesi, bacanağı Reşat Petek, AK Parti Milletvekili Hüseyin Samani, eski vekillerden Burhan Kılıç'la çok iyi tanıştığını ifade ederek, "Keşke bu haberi yapanlar AKP'li Menderes Türel'e, Mustafa Köse'ye, Hüseyin Samani'ye, Reşat Petek'e sorsalardı." diye konuştu.

Geçen hafta polis tarafından evi basılan Yılmaz, "Eski dostlarınız olan AKP'lilerden hiç kimse sizi aradı mı, evinize geçmiş olsun ziyaretine geldi mi?" sorusuna, "Onlardan hiç kimse arayıp bir 'geçmiş olsun' demedi. Bunu yapmayınca, 'Acaba bunların kanalıyla da mı bu işler yapılıyor?' diye endişe duyuyorum. Bunların hepsini Allah'a emanet ediyorum, mahşerde iki elim yakalarında olacaktır." cevabını verdi.

'BİR DÖNEM OĞLUMUN ORTAĞI MUSTAFA KÖSE'NİN BİNDİĞİ ARABA DA LÜKS DEĞİL Mİ?'

Rasanet Gençlik Vakfı'na zarar vermek için oğlunu da yıpratmaya çalıştıklarını aktaran Hasan Yılmaz, "Oğlum, Antalya'nın tanınmış avukatlarındandır. AKP vekili olan Mustafa Köse, oğlumun ortağıydı. Mustafa Köse'nin bindiği araba da lüks araba. O zaman benim oğlumun bindiği araba lüks ise Mustafa Köse'nin bindiği araba da lükstür. Babasının bindiği araba da lükstür." ifadesini kullandı.

OĞLUM, ANTALYA'DA 21. SIRADA VERGİ REKORTMENİ OLDU

Yılmaz, "Bu cemiyette para kazanmak suçsa herkes suçlu o zaman. Herkesin altında araba var, ev var. Gelip sorsalardı, bunların nasıl olduğunu tek tek anlatırdık. Mustafa Köse ile altı yedi yıl ortaklık yaptılar. Ama ben isterdim ki böyle bir durumda sahip çıksın. Ama bir siyasi ikbal adına bize sahip çıkılmıyorsa onları Allah'a havale ediyorum. Oğlum, kazancı itibariyle Antalya'da 21. sırada vergi rekortmeni oldu. Böyle bir insanın böyle bir arabaya binmesi ayıpsa, hataysa herkes bunu işliyor demektir." diye konuştu.

KARDEŞLERİMİN BİR KISMI KİRADA

Vakıfta çalışanların villalarda oturduğunu iddia eden Star gazetesinin iftira attığını ifade eden Hasan Yılmaz, "Kardeşlerimin bir kısmı kirada, bir kısmı da anadan babadan kalan evlerde oturuyor. Bu insanlara yapılan iftira çok çirkin. Bunları yapan insanlar bizi bilen insanlar. Bunlar bizi bilmeden yapılmaz." dedi.

Gazetenin lüks evde oturduğunu iddia ettiği Vakıf Genel Müdürü Ergün Gürzal da "Babam, evin arsasını 1960'larda almış. 70'te üzerine bir gecekondu yapmış. 2009'da kat karşılığı müteahhide verildi. Babama da üç daire düştü. Babam o üç daireden birini bana verdi." şeklinde konuştu.