Ege Üniversitesi'nde çıkan kavgada bıçaklanma sonucu hayatını kaybeden Ege Üniversitesi Ülkü Ocakları Başkanı ve Tarih Bölümü 4. Sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun ölümü, Türkiye’yi yasa boğdu. 22 yaşında hayatını kaybeden Çakıroğlu için, Burdur’daki sivil toplum kuruluşları da MHP İl Başkanlığı ve Burdur Ülkü Ocağı Başkanlığı’na taziye ziyaretinde bulundu.

Aktif Eğitimciler Sendikası Burdur Şubesi (Aktif Eğitim-Sen Orhan Çiğdem, Burdur Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Necip Bedur, Burdur Sağlıkçılar Derneği (Busader) Başkanı Doktor Bayram Beder, Burdur Göller Yöresi Teknik Elemanlar Derneği (Gölted) Başkanı Turgut Uyanık, Burdur Zirve Emekli ve Memurlar Derneği (Zirve) Başkanı Arif Gür, Burdur Çalışanlar Derneği (Burçder) Başkanı Metin Özdemir ve Burdur Tüccar ve İşadamları Derneği (Butiad) üyeleri vefat eden öğrenci Fırat Yılmaz Çakıroğlu için, Ülkü Ocağı Burdur İl Başkanı Arif Akkın ve MHP Burdur İl Başkanı İbrahim Sakızcı’ya taziye ziyareti gerçekleştirdi. Ziyarette MHP Burdur Milletvekili Aday Adayı Hüseyin Özeren ve MHP Burdur İl Sekreteri Halil İbrahim Güler de hazır bulundu.

Burdur STK Başkanları önce MHP İl Başkanı İbrahim Sakızcı’yı ziyaret etti. Ziyarette Başkan Sakızcı, son zamanlarda Türkiye’de yaşananların endişe verici olduğunu, milletin önünde bulunanların kutuplaşma ve gerilime artık son vermeleri gerektiğini kaydetti. Sakızcı, “Şehit olan kardeşimiz Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun en yakın arkadaşları, ülkücü gencin ölmeden birkaç gün önce saldırıya uğrağını ve ölüm tehditleri aldığını iddia ediyorlar. Vefat eden kardeşimiz de hem Oktay Vural’a, hem üniversite yönetimine hem de devlet yetkililerine çıkabilecek olaylarla ilgili bilgi veriyor. Tüm bunlara rağmen devlet hiçbir şey yapmayarak suç işlemiştir. Ülkücü gençleri, bazı siyasiler ve ve PKK sokağa dökmeye çalışıyor. Ancak, sağduyulu camiamız Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin de dediği gibi bu oyuna gelmeyecektir. Ancak, birileri de Ülkücü Camianın sabrını zorlamasın. Ülkede hukuk zaten katledildi. Vatandaşlarımızdan hükümetin yaptığı hukuksuzluklara, haziranda yapılacak demokrasi seçimleri ile dur demlerini istiyoruz.” diye konuştu.

Burdur Ülkü Ocakları Başkanı Arif Akkın da “Vatanını seven gençler kolay yetişmiyor. Vatan toprağının birilerine verilip, bunun da zafer gibi anlatıldığı dönemlerde biz Ülkü Ocakları olarak, milli manevi değerlere bağlı gençler yetiştirmeye çalışıyoruz. Ocaklarımızdan yetişen gencecik bir kardeşimiz şehit edildi. Birileri ise sırf kendilerinden değil diye gerekli müdahaleyi zamanında yapmadı. Toplumu özellikle de gençleri kamplaştırmaya çalışanlar akan bu kanı durdurmalı. Daha büyük hadiseler olmadan önlem alınmalı.” dedi.

Taziye ziyareti Burdur Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Necip Bedur’un vefat eden Fırat Yılmaz Çakıroğlu için Kur’an okumasıyla son buldu.