Türkiye'e yaz saati uygulamasına 27 Mart'ta geçildi. Buna göre 27 Mart Pazar günü 03.00'te 1 saat ileri alındı. Bir çok dünya ülkesinde de yapılan uygulama direkt olarak memurları etkileyecek. Memurlar 08.00-12.00 ile 12.30-16.30 çalışırken artık 08.30-12.00 ile 13.00-17.00 arasında çalışacak.
YAZ SAATİ UYGULAMASI NEDİR?

Gün ışığından daha çok yararlanmak ve öğleden sonraları sabah daha fazla güneşten yararlanmak için uygulanmaktadır.

Genellikle, bu uygulama kapsamında saatler ilkbahar başlangıcında bir ileri, sonbaharda ise bir geri alınır. Uygulama ilk defa 1895 yılında Yeni Zelandalı bir böcekbilimci olan George Vernon Hudson tarafından önerildi. O günden sonra birçok ülke bu uygulamayı benimseyerek kullanmaya başladı. Bununla birlikte,  uygulamalar ülkeler arasında farklılık gösterebilir.

Bu uygulama tartışmalıdır. Gün ışığından daha çok yararlanmak için gündüze bir saat eklenmesi satış, spor ve işe bağlı çeşitli etkinlikleri olumlu yönde etkilerken[3] tarım, gece eğlenceleri gibi güneş ışığıyla beraber biten etkinliklere olumsuz etki yapar.[4] Öte yandan, öğleye bir saat daha eklemek, trafik kazalarından kaynaklanan ölüm oranlarını da azaltmaktadır.[5] Ne var ki, uygulamanın sağlık ve suç oranları üzerindeki etkisi daha az belirgindir. Her ne kadar uygulamanın ilk hedeflerinden biri akşamı aydınlatma enerjisi tüketimini kısmak olsa da,[6] günümüzde çağdaş ısıtıcı ve serinletici cihazların yaygınlaşmasıyla birlikte bu amacından sapmaya başladı. Öyle ki, 20. yüzyıl başlarında elektrik temel olarak aydınlatmada kullanılıyordu. Teknolojik gelişmeler yeni elektrik kullanım alanları yaratınca buradan elde edilen tasarruf azaldı. Bu bakımdan bu uygulamanın kullanılması çelişkili ve tutarsız bir hâl almaya başladı. YSU'da ara sıra meydana gelen kaymalar başka zorlukları da beraberinde getirir. Bundan dolayı, zaman kaydetmede ve görüşmelerle yolculukların ayarlanmasında, faturalandırma, arşivcilik gibi işlerde, tıbbi cihazların ve iş makinelerinin kullanımı ile uyku düzeninde sorunlar meydana gelir. Yazılımlar genellikle bilgisayarlarınkini otomatik olarak ayarlar. Ne var ki, bunun sınırları vardır ve özellikle YSU kuralları değiştiğinde hata olasılığı artar.