Afyonkarahisar'da 9 yıldır atıl vaziyette bekleyen olimpik yüzme havuzunda tamirat ve tadilat çalışması başlatıldı.

Geçen aylarda İl Genel Meclisi'nde (İGM) alınan bir kararla yüzme havuzunun belediyeye devredilmesi kararı alınmış, ancak belediye, havuzu bu haliyle kabul edemeyeceğini, eksiklikleri giderildikten sonra faal olarak teslim alabileceğini belirtti. İl Özel İdaresi bunun üzerine devir öncesinde havuzda tamirat ve tadilat çalışması başlattı. Havuza yaklaşık 3 milyon lira daha harcama yapılması bekleniyor. Havuz, tamiri yapılarak faal hale getirildikten sonra belediyeye devredilecek. Yaklaşık 40-50 milyonluk yatırımın faaliyete geçirilmesi için yapılacak 3 milyon liralık daha harcama sonrasında havuzun su tutmaması ihtimali, meclis üyelerini ve kamuoyunu endişelendiriyor.

"BİR KİŞİ DAHİ YÜZEMEDİ"

Olimpik yüzme havuzu, 2001 yılında İl Özel İdaresi tarafından ihale edildi. 2004 yılında ikinci defa ihaleye çıkılarak 2006 yılında tamamlandı. Ancak, olimpik yüzme havuzu zeminindeki sorunlar yüzünden hiç işletilemedi. Bir dönem Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) tesisi devraldıktan sonra uzmanlara inceletti ve korkunç gerçek ortaya çıktı; Havuza 700 ton su doldurulduğu takdirde havuzda çökme, çatlama ve su kaçağı meydana geleceği belirtildi. Olimpik yüzme havuzunu yapan firma hakkında yapımdaki sorunlarla ilgili şimdiye kadar hiçbir soruşturma açılmadı. Tesis için harcanan 6,4 milyon TL'nin ne şekilde, kimlere ödendiği soruları da şimdiye kadar cevap bulmadı.

Olimpik yüzme havuzuna harcanan milyonlarca liranın boşa gitmesine vatandaşlar ve siyasilerden tepki gelmişti. Afyonkarahisar Milletvekilleri Kemalettin Yılmaz ve Ahmet Toptaş konuyu meclise taşıyarak yapımında bir sıkıntı ve aksaklık varsa bunun ortaya çıkarılmasını ve ilgililer hakkında işlem yapılmasını istemişlerdi. Ancak, vekillerin soru önergesine şu ana kadar bir cevap verilmediği öğrenildi.