Medya takip ajansı İnterpress’in yaptığı araştırmaya göre, Şubat ayında en çok Özgecan Aslan cinayeti konuşuldu. Özgecan cinayetiyle ilgili yazılı bazında 9 bini geçen haber yapıldı. İkinci sırada ise Süleyman Şah türbesine yönelik yer aldı.

İnterpress’in yazılı basını içeren araştırmasında Şubat ayında en çok gündeme gelen konular sıralandı. Araştırmaya göre, ilk sırada Özgecan Aslan cinayeti yer aldı. Onu Süleyman Şah Türbesi’ne yönelik operasyon takip etti. Üçüncü sırada ise MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın milletvekilliği adayı gündeme geldi.

Özgecan Aslan cinayeti ile ilgili yazılı basında 9 binin üzerinde haber yapıldı. 1 askerin şehit düştüğü Süleyman Şah Türbesi operasyonu ise 2 bini aşkın haberle yazılı basında yer aldı. Hakan Fidan haberleri ise en çok konuşulan üçüncü konu oldu.

Geçtiğimiz ay Türkiye gündeminde geniş bir şekilde yer alan diğer konular arasında, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın yaş haddinden emekliye ayrılmasıyla boşalacak başkanlık için yapılan seçimin ilk turunda, 17 üyenin 11'inin oyunu alan Zühtü Arslan’ın başkanlığa seçilmesi ile Ege Üniversitesi'ndeki olaylarda Fırat Çakıroğlu'nun hayatını kaybetmesi gündemde üst sıralarda yer aldığı tespit edildi.