Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı Denetim Serbestlik Müdürlüğü ile Ağrı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile suça sürüklenen çocuklara yönelik 2 yeni proje hayata geçti.

'Bir Elde Sen Tut' ve 'Suçtan Uzaklaş, Toplumla Uzlaş' adı altındaki projeler ile suça sürüklenen 21 çocuk 2 ay devam edecek judo ve Yüzme Kurslarında faydalanabilecekler. Kursların ilk gününde Cumhuriyet Başsavcısı Ali Rıza Sönmez ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür V. Cemil Budak çocuklara spor malzemeleri dağıttı. Burada bir konuşma yapan Cumhuriyet Başsavcısı Sönmez, ”Suçlara sürüklenen çocuklarımıza yönelik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz ile birlikte 2 yeni proje hayata geçirdik. Bu tür projeler sayesinde birçok çocuk kötü alışkanlıklardan kurtuldu. Umarız sizler de kötü alışkanlıklardan kurtulursunuz. Projedeki amacımız; Suça sürüklenen çocukların sayısını azalmasını sağlamak, suç işleme ortamlarından tamamen uzaklaştırmaktır." dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü V. Cemil Budak ise yapmış olduğu açıklamada; Cumhuriyet Başsavcılığı ile ortak yürütecekleri bu projelerde çocukları kötü alışkanlıklardan kurtarmanın en büyük hedefleri olduğunu söyledi. Budak, "Tüm çocuklarımızı spor tesislerimizde spor yapmaya devam ediyoruz." dedi.

Daha önce Denetim ve Serbestlik Müdürlüğü ile Ağrı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü arasında gerçekleşen projeler olumlu sonuçlar vermişti.