Sudan’ın Darfur şehrindeki Uluslararası Afrika Üniversitesi’nin eski Rektörü Prof. Hasan Mekki, Kimse Yok Mu Derneği Erzurum Şubesi’ni ziyaret etti. Dernek gönüllüleriyle bir araya gelen Prof. Mekki, Kimse Yok Mu’nun Sudan’da yaptığı hizmetlerden övgüyle bahsetti.

Kimse Yok Mu Derneği’nin davetlisi olarak Erzurum’a gelen Mekki, Kimse Yok Mu gönüllülerine, derneğin Darfur bölgesinde yaptığı iyilik ve yardım faaliyetlerini anlattı. Türk halkının Kimse Yok Mu Derneği üzerinden Sudan’da dostluk ve kardeşlik köprüsü kurduğunu ifade eden Mekki, 2008 yılından bu yana Kimse Yok Mu'nun Sudan’da yüzlerce katarakt hastasını ücretsiz ameliyat ederek, ışığa kavuşturduğuna vurgu yaptı.

Kimse Yok Mu Derneği'nin, ülkelerinde 400 yetim çocuğun barınması için 5 tane yetimhane yaptırdığının altını çizen Prof. Mekki, "Türk halkı ve Sudan Darfur arasında kardeşlik köprüsü kuran Kimse Yok Mu Derneği 2008'den bu yana birçok katarakt hastasını ücretsiz ameliyat ederek, insanlarımızın ışığa kavuşmalarına vesile oldu. Bunun yanında, beşe yakın yetimhane yaptılar, 400 yetime sahip çıkıyorlar. Temiz içme suyu bulmakta zorlanan yerlere su kuyuları açtılar. Bu sayede suyla bulaşan hastalıklardan korunmuş oldu insanımız. Bunlar kalıcı eserlerdir ve kardeşliğimizin nişaneleridir. Buraya geldim ve gördüm ki Anadolu insanı çok sıcak ve karşılıksız paylaşmayı seviyor. Sizler bizleri seviyorsunuz, sevmeseniz kilometrelerce mesafeleri kat edip bizlere bu eserleri getirir miydiniz. Bizler de sizleri çok seviyor, dost ve kardeş bir millet olarak görüyoruz." dedi.

"KİMSE YOK MU 113 ÜLKEYE ANADOLU İNSANININ YARDIMINI ULAŞTIRIYOR"

Kimse Yok Mu Erzurum Bölge Koordinatörü Şemsettin Keleş de Uluslararası Afrika Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Mekki'nin ziyaretinden mutlu olduklarını anlattı. Keleş, Türk halkının, Kimse Yok Mu üzerinden Sudan'da yaptığı insani yardımların Anadolu insanının görevi olduğuna işaret ederek, "Sayın Mekki derneğimize gelerek bizleri onurlandırdı. Ayrıca, gönüllülerimize Sudan'ın Darfur şehrindeki faaliyetlerimiz hakkında bilgi verdi. Sudan halkının ve bizim kardeşliğimize vurgu yaptı. Gönüllülerimiz kendisini dinledi ve 113 ülkeye Anadolu insanının yapmış olduğu yardımları ulaştıran Kimse Yok Mu Derneği'nin faaliyetlerini birinci ağızdan dinleme fırsatını buldular. Şunu da belirtmek isterim ki dünyanın neresinde olursa olsun ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzatan Kimse Yok Mu, Sudan Darfur’da yaklaşık 400 yetim çocuğun kaldığı 5 yetimhanenin ekmek ihtiyacını karşılayacak ve meslek edinmelerini sağlayacak ekmek fırını, yüzlerce vatandaşın katılımıyla açıldı.


Sudan'nın Darfur bölgesinde inşa edilen günlük 3 bin ekmek kapasiteli 60 metrekarelik fırın hizmete girdi. Bu fırın vesilesiyle yüzlerce yetimin, korunmaya muhtaç çocuğun ve yerel halkın temel besin maddesi ve hatta bazen tek öğünü olan 'ekmek' ihtiyacı karşılanacak. Bununla birlikte, yetimhanede kalan çocuklardan bir kısmına fırıncılık eğitimi verilerek meslek sahibi olmaları sağlanacak. Üretilen ekmeklerin satışa sunulmasıyla elde edilecek gelirle yetimhanelerin ihtiyaçlarının karşılanması hedefleniyor." diye konuştu.