Elazığ’da sulama birliği işçileri 5 yıldır maaş alamadıkları gerekçesiyle açlık grevi başlattı.

İşçiler adına konuşan Süleyman Tanış, "Eyüpbağları Sulama Birliği'nde çalışan kadrolu 26 işçi, birliğin tasfiye kurulu tarafından fesih edilmesinden sonra DSİ 9. Bölge Müdürlüğüne devredilmiştir. DSİ 9. Bölge Müdürlüğü, tasfiye kurulu ve Elazığ Valiliğinin vermiş olduğu kararları uygulamayıp işçileri büyük bir mağduriyete sokmuştur." dedi.

Elazığ’da tuttukları bir iş yerinde açlık grevi başlatan işçiler adına açıklama yapan ve ‘Ya hakkımız alacağız ya da öleceğiz.’ diyen Süleyman Tanış yaptı. Tanış, "Tasfiye kararının üzerinden altı yıl geçmesine rağmen hala bir çözüm bulunamamış, biz çalışanların mağduriyeti giderilmemiştir. Tüm bu olumsuz gelişmelerden dolayı arkadaşlarımızla kader birliği yaparak açlık grevi yapma kararı almış bulunmaktayız. Bizler kararlıyız. Bu yolun zor bir yol olduğunun bilincindeyiz. Ölmek var dönmek yok. 5620 sayılı yasa bizlerin hakkı. Bu hakkı ya alacağız ya da öleceğiz. TBMM çatısı altında görev yapan tüm milletvekillerine, bakanlara, Başbakanımıza, Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum; lütfen sesimizi duyunuz. Bizler mağduruz. Bu ülkenin bağrından kopan yaralı insanlarız. Bu yara kangren olmadan tedavisi mümkün. Bu yara bizleri öldürmesin yaşatsın." şeklinde konuştu.

Kendileri ile aynı durumda olan Kovancılar Sulama Birliğine bağlı işçilere desteklerinden dolayı teşekkür eden Tanış, "Kovancılar’daki arkadaşlarımız da bizlerle aynı sıkıntıyı yaşıyor, bizim gibi mağdurlar. Bu dava hepimizin davası. Hepimiz birimiz, birimiz hepimiz için." ifadesini kullandı. Tanış, sonuç alana kadar açlık grevine devam edeceklerini belirtti.