Kahramanmaraş Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Kent Meydanı'ndaki ışıklı havuz törenle hizmete açıldı.

Kent Meydanı'nda yapımı tamamlanan Kent Meydanı Havuzu'nun açılış törenine Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, İl Emniyet Müdürü Metin Aşık, Belediye Başkan Yardımcıları Cevdet Kabakcı, Mustafa Uzunlar, Fatih Ertaş, Burhaneddin Türkkahraman,Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan, Belediye Meclis üyeler, belediye birim müdürleri, mahalle muhtarları ile vatandaşlar katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Başkan Poyraz: “ 5 bin metrekare alan üzerine yaptığımız Kent Meydanı içerisinde bulunan Kent Meydanı Süs havuzu sesli ve ışıklı görüntüsü ile adeta insanları büyülüyor. Ben dün akşam geçerken gördüm çok ta hoşuma gitti. Su gösterileri ile meydanın havasını değiştiriyor. Davetimize icabet ederek buraya kadar gelen kıymetli misafirlerimize hoş geldiniz diyor saygılar sunuyorum” dedi.

Açılış konuşmasının ardından süs havuzunun başında toplanan davetliler, arka fondaki müzik eşliğinde suların renklerle dansını ilgiliyle izlediler.

15 metre çapında 60 cm. yüksekliğinde yapılan süs havuzu 2,5 x 2,5 ebadında cam mozaik  ve tamamen sıvı yalıtımlı.

Dış kısmı granit kaplama olan süs havuzunda ritme göre çalışan zaman ayarlı 21 adet jet nozul, 6 adet helezon, 16 adet atlayan su, 4 adet kolektör üzeri jet, 32 adet motor, 106 adet farklı renklerde 256 renk aydınlatma ünitesi ve otomasyon kontrol sistemi bulunuyor.

Havuz içerisindeki donanım sayesinde sular, müzik eşliğinde ışıkla adeta rengarenk dans ediyor.