Merhum Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in cenaze namazı, Kocatepe Camisi’nde kılındı. Cuma namazı sonrası kılınan cenaze namazını, eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz kıldırdı.

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel için Ankara'daki ilk tören, Güniz Sokak’taki evinin önünde yapıldı. Sonrasında yıllarca görev yaptığı TBMM'de düzenlenen törenin ardından Demirel’in naaşı, kortej eşliğinde Kocatepe Camisi'ne getirildi. Demirel'in naaşı, Meclis'te düzenlenen törenin ardından top arabasına konuldu. Siyasiler, yakınları ve vatandaşların katılımıyla oluşturulan kortej eşliğinde cenaze Kocatepe Camii'ne götürüldü. Kortej Atatürk Bulvarı, Meşrutiyet Caddesi ve Mithatpaşa Caddesi güzergâhını izleyerek Kocatepe Camisi'ne ulaştı.

Demirel'in cenaze namazını eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz kıldırdı. Cenaze namazına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ile kuvvet komutanları ve çok sayıda siyaset, iş ve akademi çevresinden tanınmış isim katıldı. Ayrıca aralarında KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, eski KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Kırım-Tatar Meclisi eski Başkanı Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’nun da bulunduğu çok sayıda uluslararası yetkili cenaze namazında hazır bulundu.

Uçakla Isparta'ya gönderilecek olan Demirel’in naaşı yarın memleketi İslamköy Çalca Tepe'deki anıtmezarda toprağa verilecek.