Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Süleyman Demirel’in mezarına, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün, Süleyman Demirel’in ilk eserlerinden olan Adana Seyhan Barajı’ndan getirdiği suyu döktü. Mezara, Seyhan Baraj Gölü yatağından alınan toprak da atıldı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin siyasi tarihine damga vuran isimler arasında yer alan, eski başbakanlardan ve 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in Isparta’nın Atabey ilçesine bağlı İslamköy’de düzenlenen cenaze törenine katılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Süleyman Demirel’in ilk eserlerinden olan Adana Seyhan Barajı’ndan aldığı suyu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye teslim etti. Devlet Bahçeli suyu, Süleyman Demirel’in mezarına döktü. Mezara, Seyhan Baraj yatağından alınan toprak da atıldı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Seyhan Barajı’nın 8 Nisan 1956’da hizmete girdiğini belirterek, şunları kaydetti: “Merhum Süleyman Demirel DSİ Genel Müdürü’yken bu bölgeyi incelemeye geldiğinde, bakıyor ki Seyhan Nehri’nin üzerinde bir set yok ve Çukurova’nın verimli arazileri taşkınlara maruz kalmaktadır. O zaman bunun önlemini almaya karar vermiştir ve 1954’te yapılan ihale hızla sonuçlandırılmıştır. Yaklaşık 850 bin dekarlık araziyi taşkınlardan korumak ve bunun yanında da iklimi güzel, toprağı güzel, bereketli arazileri olan Çukurova’nın toprağını suyla buluşturmak için bu baraj 8 Nisan 1956 yılında hizmete girmiştir. Barajın hizmete girmesinin ardından sulama kanalları yapılmıştır. Şu anda Seyhan Barajı'mız Adana’da 1 milyon 750 bin hektar araziyi sulamaktadır. Toprak suya kavuşmuş, taşkın önlenmiş, çiftçinin yüzü gülmüş, bunun yanında her biri 18 megawat gücünde 3 adet de hidroelektrik santrali ünitesi kurulmuştur.”