Süleyman Şah Türbesi'nin yeni yapılacağı arazinin sahibi Bozan Osman, mağduriyetinin giderilmesini istedi. Türbe için ne kadar arazisinin kullanıldığını bilmediğini belirten Osman, arazide keşif yapacağını, türbe ile evi arasında yaklaşık 10 metrelik bir mesafenin kaldığını köylülerinden duyduğunu belirtti.

5 ay önce IŞİDI’in Kobani’ye saldırısı üzerine evini terk ederek Şanlıurfa’nın Birecik ilçesine bağlı Eşme köyüne sığınan Bozan Osman, iki gün önce tarlasında iş makinelerini görünce şaşkına döndüğünü belirtti. Köy muhtarından bilgi isteyen Osman, arazisine Süleyman Şah Türbesi’nin taşındığını öğrenince, habersiz yapılan bu işlemden rahatsızlık duymaya başladığını ifade etti. Tapulu arazisine habersiz türbe yapıldığını söyleyen Bozan Osman, hala olayın şaşkınlığını üzerinden atamadığını, şu ana kadar ne Suriye tarafından ne de Türkiye tarafından bir bilgilendirmenin yapılmadığını ileri sürdü. Osman, "Gece kaltık, Türk askerinin araçlarının bizim topraklara girdiğini gördük. Sabah operasyon olduğunu televizyondan duyduk. Muhtara gittim arazimde yapılan çalışmaları sordum, türbenin konulacağını söyledi. Bir iki gün içinde gidip bakacağım ne kadar arazim kullanılmış. Evime yakın yapılmış, ne kadar mesafede olduğunu bilmiyorum.” dedi.

"Mağduriyetinin kim tarafından giderilmesini istiyorsun?" sorusuna Bozan Osman, "Suriye’de kim devlet bilmiyoruz. Türkiye devletinin de bizi mağdur etmemesi lazım." diye konuştu.

'SAVAŞ HERŞEYİMİZİ ALDI, TOPRAK KALMIŞTI O DA GİTTİ'

Bozan Osman, 5 ay önce kaçtığı savaşın kendilerine büyük zarar verdiğini dile getirdi. Osman, “Ekinlerimiz, hayvanlarımız evlerimiz tahrip edildi. Toprağımız kalmıştı, onu da görüyorsunuz. Şu ana kadar yetkilier bilgi vermedi. Türkiye’nin mağduriyetimi gidereceğini ümit ediyorum.” İfadelerine yer verdi.

Bu arada Bozan Osman, annesi, eşi ve 8 çocuğu ile sığındığı Eşme küyünde hayatını sürdürüyor.