Vefatının 18. yılında, Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) lideri Alparslan Türkeş için Süleymaniye Camii’nde ikindi namazına müteakiben Mevlit-i Şerif okutuldu.

İstanbul Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen mevlit programına kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. Mevlitte Kur’an-ı Kerim okundu, eller açılıp dua yapıldı. Cami girişine Türkeş posteri asıldı. Gelen davetlilere lokum ile gül suyu, cami çıkışında ise tulumba tatlısı ikram edildi.

Mevlit kandiline katılanlar Merhum Türkeş’ten övgüyle bahsetti. Adnan Cengil, "Keşke şu anda burada olsaydı ve yaşasaydı. Türkiye’nin hali böyle olmazdı." dedi. Başbuğ’u çok özlediklerini dile getiren Hamdi Akyıldız ise "Merhum Türkeş’i yad etmek ahde vefanın bir gerekliliğidir." ifadesini kullandı.

Orhan Çalışkan da "Başbuğ’u görmeyen milyonlarca genç, onun arkasında bıraktığı yolda yürüyor. Bize öyle bir yol bıraktı ki burada bulunmaktan ve hizmet etmekten gurur duyuyoruz." diye konuştu. Davetlilerden Ali Yüksek ise "Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey’in koymuş olduğu bu fikriyat 40-50 yıllık bir çınar değil asırlar boyu ilelebet var olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Gerçek ismi Hüseyin Feyzullah olan MHP lideri Alparslan Türkeş, 4 Nisan 1997’de geçirdiği kalp krizi sonucu Ankara’da hayatını kaybetmişti.