Eski Sulh Ceza Hakimi Kemal Karanfil’den Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Sulh Ceza Hakimlikleri'nin kaldırılması için verdiği kanun teklifine destek geldi. Sulh Ceza Hakimlikleri'nin hukuksuz olduğu gerekçesiyle iptali için 2014 yılının Kasım ayında Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) başvurması sonrası mevcut görevinden alınarak düz hakim olarak görevlendirilen Kemal Karanfil, CHP’nin verdiği kanun teklifini alkışladığını belirtti. Hakim Karanfil, “CHP’nin çok tartışmalı ve ‘yargıya güveni, neredeyse sıfırlayan’ Sulh Ceza Hakimlikleri'nin iptali için verdiği kanun teklifini alkışlıyorum. En kısa sürede yasalaşarak, ülkemizi 3. dünya ülkelerinin de çok gerisine iten, bu kapalı devre hukuksuz yapıdan bir an önce kurtulmasını diliyorum.” dedi.

Eskişehir’de Sulh Ceza Hakimi iken bu hakimliklerin ‘hukuksuz’ olduğu gerekçesiyle iptal edilmesi için Anayasa Mahkemesi'ne başvurduktan sonra mevcut görevinden alınarak tenzili rütbe ile Zonguldak’a düz hakim olarak atanan Kemal Karanfil, sosyal paylaşım sitesi Facebook adresinden, Sulh Ceza Hakimlikleri'nin kaldırılmasının gerekçelerini anlattı.

‘ALKIŞLAMA GEREKÇEM’

“28 Haziran 2014 tarihinde yasalaşarak hayatımıza giren bu yapının, adil olmadığı, proje bir yapı olduğu, adil yargılanma hakkı, kişi özgürlüğü ve güvenliği hakkı, hukuk devleti ilkesi gibi ilkelere açıkça aykırı olduğunu, yürürlük sonrası Sulh Ceza Hakimleri'nin uygulamaları maalesef kanıtladı.” diyen Hakim Karanfil, “Gerekçesiz verilen tutuklama ve tutukluluğun devamı kararları. Ev ve işyerlerini arama kararları, tekzip talepleri ve kararlarında verilen, vicdanları ve kamuoyunu inciten, adalet kokmayan kararlar ile kişilerin hukuka olan güvenini sıfırlandı.” ifadelerini kullandı.

Hakim Karanfil, hukuk devletinde mahkemelerin, zulmün aracı değil, güçlünün, zalimin zulmüne karşı vatandaşın sığınağı, güvenli limanlar olması gerektiğini anlattı. Karanfil, Anayasa Mahkemesi'nin, bu Sulh Ceza Hakimlikleri'nin iptal ile ilgili müracaatına adeta manifesto niteliğinde muhalefet şerhi koyanlara da tebrik ve teşekkürlerini iletti. Karanfil, “Sulh Ceza Hakimlikleri'nin iptali üzerine başta sayın Haşim Kılıç ve dört üyenin muhalefet şerhleri, hukuki açıdan gayet isabetli ve doyurucudur. Bir yüksek yargıca yakışır, hukuk manifestosu niteliğindeki bu kararları nedeniyle Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Haşim Kılıç, Başkan Vekilleri Alparslan Altan, Osman Alifeyyaz Paksüt, Serdar Özgüldür, Erdal Tercan'ı tebrik ediyorum.” dedi.