Sultanbeyli'de sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen anne ile 28 günlük ikiz bebeklerinden biri hayatını kaybetti. Zehirlenen diğer ikiz bebek ile 2 kardeşi ise çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.

Olay Yavuz Selim Mahallesi Hüseyin Sokak 23 numaradaki gecekonduda meydana geldi. Bir işyerinde gece vardiyasında çalışan Erdal Gül gece geç saatlerde eşi Songül Gül'ü (34) telefonla aradı. Tüm aramalara rağmen eşine ulaşamayan Gül, daha sonra durumu komşularına bildirerek yardım istedi. Eşi Songül Gül'ün kapının çalmasına ve camların vurulmasına cevap vermediğini öğrenen Erdal Gül komşulardan kapıyı ve pencereleri kırarak eve girmelerini istedi. Camdan içeriye giren komşular, kömür sobasının bulunduğu odada Songül Gül ile birlikte 28 günlük ikiz bebekleri Ayaz ve Yağız ile 14 yaşındaki Umutcan ve 16 yaşındaki Güven isimli çocuklarının ağızlarından köpük gelmiş şekilde hareketsiz olarak yattıklarını görünce hemen harekete geçti. Komşular içerideki yoğun kömür kokusu nedeniyle evde bulunanları dışarıya çıkarttıktan sonra durumu sağlık ekiplerine bildirdi. Ancak sağlık ekiplerinin gecikmesi üzerine Songül Gül ve 4 çocuğu komşularını otomobilleri ile Sultanbeyli Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen Songül Gül ile birlikte 28 günlük ikiz bebek Ayaz Gül hayatını kaybetti. İkizlerden Yağız Gül aynı hastanede yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Gül ailesinin diğer çocukları Umutcan ve Güven de çevredeki başka hastanelere sevk edildi. Yaralıların hayati tehlikelerinin devam ettiği öğrenildi.

Erdal Gül'ün araması ile 04.00 sıralarında diğer komşularla birlikte kapıyı kırarak eve giren Şerfettin Çoban şunları söyledi; “Erdal 04.00 sıralarında telefon açarak eşinin telefonlara cevap vermediğini ve eve gidip bakmamızı istedi. Biz de bir yandan telefonla konuşurken
bir yandan da Erdal'ın evine gittik, kapıya çaldık, camlara vurduk kimse duymayınca Erdal bizden kapıyı kırarak eve girmemizi istedi. Pencereyi ittirerek içeriye girdiğimizde hepsinin sobanın bulunduğu odada hareketsiz yattıklarını ve ağızlarından köpüklerin çıktığını gördük. Hemen evdekileri dışarıya çıkarttık. Ambulansı aradık ama gelmediler, bunun üzerine evdekileri komşuların arabaları ile hastaneye götürdük."

Polisin olayla ilgili incelemelerinin sürdüğü öğrenildi.