Geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybeden ünlü tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Sümer Tilmaç (67), son yolculuğuna uğurlandı. Tilmaç'ın cenazesi Şakirin Cami’nde kılınan namazın ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Dün Sedat Peker'in Esma Sultan Yalısı'ndaki düğünü sırasında geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren ünlü oyuncu Tilmaç’ın cenazesi, namaz için Şakirin Camii'ne getirildi.
Cenaze töreninde Sümer Tilmaç'ın kızı Hande Tilmaç taziyeleri kabul etti. Cenazeye siyaset, sanat, iş ve spor dünyasından çok sayıda isim katıldı. Cami avlusu ünlü oyuncunun sevenleri ile doldu. Öğle vakti Tilmaç'ın cenaze namazı kılındı. Namazın ardından Tilmaç'ın naaşı omuzlara alınarak cenaze aracına kondu. Cenazeye katılan topluluk, alkışlar eşliğinde mezarlığı yürüdü. Cenazeye basının da yoğun ilgi gösterdi. Ara ara kısa süreli izdihamlar yaşandı. Karacaahmet Mezarlığı'na götürülen Sümer Tilmaç'ın cenazesi burada toprağa verildi.

Uzun zamandır kendisi ile görüşemediğini söyleyen sanatçı Orhan Gencebay, "Allah gani gani rahmet eylesin. Ailesi ve tüm sevenlerine baş sağlığı diliyorum. Bir hayli zamandır kendisi ile görüşmemiştik ama ne zaman karşılaşsak nerede kalmıştık derdik. Eski dosttu. Beraber çalışmalarımız oldu. Çok filimde beraber rol aldık. Çok sevdiğim bir kardeşimdi. 40 yıla yakındır tanıdığım bir dostumdu. Son zamanlarda göremiyordum. Sağlığı ile ilgili de bilgim yoktu. Meğer geçen yıl bir hayli ciddi olaylar yaşamış. Sonradan duyduk tabi. Yaradan ne derse o dur tabii." şeklinde konuştu.

Tilmaç'la unutamadığı bir hatırası olduğunu söyleyen oyuncu Ferdi Akarnur da, "Türk sineması bir ara kötü durumlara düştüğü zaman Sümer sinemayı bırakmıştı. Biz de o zaman kendisi ile kitap sattık. Anadolu'ya çok defa gidip gidip beraber ansiklopedi sattık. Bizim en güzel anımız ikimiz güle güle beraber Allah rahmet eylesin kitap sattık." dedi.

Kedisinin çok üzgün olduğunu ifade eden oyuncu Salih Kalyon ise, "Ruhu şad olsun. Güzel bir insandı. Onu çok özleyeceğiz." dedi.