Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’ın katıldığı bir eylemi takip ettiği sırada polisler tarafından darp edilen T24 muhabiri Michelle Demishevich, polisler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusu öncesinde Demishevich, avukatlar ve Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) basın açıklaması yaptı.

Avukat Sezin Uçar, “Kadın kimliğiyle, trans kimliğiyle sevgili arkadaşımız Michelle, Sümeyye Erdoğan’ın programını izlediği sırada şiddete maruz kaldı. Bu kadınların, gazetecilerin maruz kaldığı maalesef ilk şiddet olayı değil. Bu hukuki sürecin takipçisi olacağız. Birazdan da suç duyurusunda bulunmak için adliyeye gireceğiz. Hem arkadaşımıza yönelik şiddetin hem bundan sonra kadınlara, kadın gazetecilere, trans gazetecilere dönük şiddetin, tacizin takipçisi olacağız.” dedi.

TGS İstanbul Şube Başkanı Gökhan Durmuş da kısa süre önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle Birgün Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Barış İnce için açıklama yaptıklarını hatırlatarak, “Yaklaşık 20 dakika önce bir açıklama yaptık burada. Tekrar bir açıklama yapıyoruz. Basına yönelik şiddet çok boyutlu devam ediyor. Maalesef bazen bunu davalarla soruşturmalarla görüyoruz bazen şiddetle, direkt darpla karşımıza çıkıyor basına yönelik baskı politikaları.” diye konuştu.

Avukat Filiz Kerestecioğlu da, “Çok açıktan tehditler oluyor bunu sizler en yakın tanığısınız. En tepeden yapılıyor aynı zamanda bu tehditler. Hakikaten en ufak bir haberde yandaş olmayan insanların gazetecilik yapma şansı kalmadı. Zaman zaman işsiz kalarak zaman zaman da şiddete uğrayarak baskıya maruz kalıyorlar.” ifadelerini kullandı.

T24 muhabiri Michelle Demishevich maruz kaldığı olayın kadınların yaşadığı şiddetin bir başka versiyonu olduğunu söyledi. Demishevich, “Sürekli maalesef ki biz kadınlar bu toplumda ötekileştiriliyoruz, ayrımcılığa maruz kalıyoruz.” dedi. Demishevich, “Polis olduklarını söyleyen kişiler beni herkesin önünde Belçika konsolosluğunun önünde dövdüler. Bunun umarım yargıda bir yansıması olur, umarım yargıçlar bunu görürler ve şüpheliler hakkında gerekli cezayı verirler diye düşünüyorum.” şeklinde konuştu.