Muş’ta polis kontrol noktasındaki ekipleri fark eden bir aracın yön değiştirmesi sonucu yapılan müdahalede, 19 adet kağıda sarılı toplam net ağırlığı 57 gram olan ve satışa hazır kubar esrar maddesi ele geçirildi. Araçta bulunan 4 kişiden 3’ünün, tutuklanarak cezaevine konulduğu belirtildi.

Muş’ta seyir halindeki bir aracın, polis kontrol noktasındaki ekipleri fark etmesi üzerine başka bir yöne sapması ve araçtan bir cismin atıldığının fark edilmesi üzerine müdahale edildi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri, aracı durdurup atılan cismin uyuşturucu olduğunu tespit etti.

Konu ile ilgili İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, “İlimiz genelinde uyuşturucu madde satan, üreten, aracılık eden, nakleden, uyuşturucu madde kullanımını kolaylaştıran suç şebekeleri ve şahıslara yönelik olarak yapılan çalışmalar neticesinde; Bitlis ilinden ilimiz istikametine seyreden bir aracın kontrol noktasındaki ekiplerimizi fark ederek başka bir yöne sapması sonucu durumundan şüphelenilerek takip edilmiş ve Tandoğan köyü mevkiinde hemzemin geçitte durdurulmuştur. Araçta ön tarafta yolcu olan şahsın tren raylarına bir cisim atarak kaçmaya çalışması üzerine, araç görevlilerimizin müdahalesi sonucu tekrardan durdurulmuştur. Aracın yapılan kontrolünde T.Ç. isimli şahsın şoför kısmında, H.E. isimli şahsın sağ ön yolcu koltuğunda olduğu ve arka yolcu koltuklarında ise B.C. ve İ.E.D. isimli şahısların olduğu tespit edilmiştir. Aracın sağ ön yolcu koltuğunda oturan şahsın tren raylarına atmış olduğu cismin kontrolünde 19 adet kağıda sarılı halde fişek diye tabir edilen, toplam net ağırlığı 57 gram olan, satışa hazır halde uyuşturucu kubar esrar maddesi ele geçirilmiştir.”

Olayın şüphelileri olan B.C., T.C., H.E. ve İ.E.D. isimli şahıslar gözaltına alınarak, cumhuriyet başsavcılığına sevk edildiği, İ.E.D. isimli şahıs savcılıktan serbest bırakıldığı ve diğer üç kişinin ise çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldukları açıklandı.