Eyüp'te park halinde bir aracın üzerine bırakılan kadın çantası polisi alarma geçirdi. Bomba imha uzmanları tarafından 'kaplan' robotuyla patlatılan çanta boş çıktı.

Olay, saat 05.30 sıralarında, Alibeyköy'deki Çeşmeli Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre, sokak arasında park halindeki bir aracın üzerinde bir kadın çantası gören vatandaşlar durumu polis ekiplerine ihbar etti. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, çantanın durumundan şüphelenip sokağın girişini güvenlik şeridi ile kapattı. Durum bomba imha uzmanlarına bildirildi.

Olay yerine uzman ekipler, 'kaplan' adlı bomba imha robotunu araçtan indirdi. Ardından robotu çantanın bulunduğu otomobile doğru yöneltti. Uzman ekibin kontrolündeki robot, çantayı aracın üzerinden alarak yere bıraktı. Çanta fünye yardımıyla büyük bir gürültü ile patlatıldı. Çantanın patlatılmasının ardından bomba imha uzmanı koruyucu kıyafetlerini giyerek çantaya doğru yöneldi. Uzman ekibin yaptığı inceleme sonucu çantanın boş olduğu anlaşıldı. Sokağın giriş ve çıkışları tekrar açıldı.