Sur İlçesi’ndeki 6 mahallede, 2 Aralık 2014 tarihinde başlayan sokağa çıkma yasağıyla birlikte, başlayan operasyonlar aralıksız sürüyor. Bugün sabah saatlerinden itibaren yoğun silah ve patlama seslerinin geldiği Sur İlçesi’nden patlama ve silah sesleri duyuldu. Kurşunlu Cami yakınlarındaki Yıkıkkaya Sokak’ta saat 14.00 sıralarında çatışmalar yoğunlaştı. Bu bölgedeki çatışmada PKK’lı teröristlerin el yapımı patlayıcıları infilak ettirilmeleri ve suikast silahı Kanas ile ateş etmeleri sonucu 1 polis ile 1 uzman çavuş şehit oldu, 14 güvenlik görevlisi de yaralandı.
Hastaneye kaldırılan yaralılar tedaviye alınırken, bölgede çatışmaların sürdüğü belirtildi.

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ 
 
Diyarbakır merkez Sur İlçesi’nde bugün PKK’lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan güvenlik görevlilerinden polis memurunun Buhari Ağçiçek,  uzman çavuşun da Metin Kıldiş olduğu açıklandı.
 
Teröristlerin açtığı ateş ve el yapımı patlayıcıları infilak ettirmeleri sonucu yaralanan güvenlik görevli sayısının 8’i asker ve 2’si polis olmak üzere 10 olduğu belirtildi. Yaralı güvenlik görevlilerinin hayatı tehlikesinin bulunmadığı kaydedildi.
 
GENELKURMAY AÇIKLAMA YAPTI
 
Genelkurmay Başkanlığı da Sur İlçesi’nde şehitler ve yaralılarla ilgili resmi internet sitesinde açıklama yaptı. Açıklama şöyle:
 
"10 Ocak 2016 tarihinde Diyarbakır ili Sur ilçesinde gün içerisinde devam eden operasyonlarda, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırılar sonucu bir kahraman silah arkadaşımız ve bir kahraman polisimiz ağır şekilde yaralanmış ve kaldırıldıkları hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuşlar, kahraman sekiz silah arkadaşımız ve kahraman iki polisimiz ise hayati tehlikeleri olmayacak şekilde yaralanmışlardır. Yaralı silah arkadaşlarımız ve polislerimiz derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırılarda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza, Emniyet mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza ve kahraman polislerimize acil şifalar temenni ediyoruz."