Ampute Futbol Süper Lig’inde Gaziantep’i temsil eden Şahinbey Belediye Gençlik ve Spor Ampute Futbol takımı, kendi evinde rakip TSK Rehabilitasyon Merkezi Engelliler Spor Kulübü Ampute Futbol takımını 2-1 mağlup etti.

Şahinbey Belediye Gençlik ve Spor Kulübü Ampute Futbol Pazar günü kendi sahasında TSK Rehabilitasyon Merkezi Engelliler Spor Kulübü’nüağırladı. Çekişmeli geçen karşılaşmanın ilk yarısını1-0 Barış Telli’nin attığı golle önde tamamlayan Şahinbey Belediye Gençlik ve Spor Kulübü Ampute Futbol Takımı ikinciyarıya da hızlı başlayan taraf oldu. İkinci yarının 31. dakikasında ev sahibi ekip Mehmet Yunsur’un golü ile durumu 2-0 yaparken konuk takım TSK Rehabilitasyon Merkezi Engelliler Spor Kulübü’nün golünü 38 dakikada penaltıdan Osman kaydetti. Karşılaşmada başkan gol olmayınca Şahinbey Belediye Gençlik ve Spor Kulübü Ampute Futbol karşılaşmayı 2-1 kazanarak puanını 29’a çıkardı. Alınan bu galibiyet sonrasında Şahinbey Belediye Gençlik ve Spor Kulübü Ampute Futbolen yakın takipçisi ile arasındaki puan farkını da üçe çıkarmış oldu.

Karşılaşmayı Şahinbey Belediye Başkan Yardımcıları Cuma Güzel, kulüp yetkilileri ve taraftarlar tribünden izledi. Karşılaşma sonrasında Şahinbey Belediye Gençlik ve Spor Kulübü Ampute Futbol Takımı BaşkanıCuma Güzel sahaya inerek sporcuları tek tek tebrik etti.

CENTİLMENLİK ÇAĞRISI

Şahinbey Belediyesi Spor Kulübü Cuma Güzel, karşılaşmaların centilmence geçmesi yönünde çağrıda bulunarak, “Biz Şahinbey Belediyesi Spor Kulübü olarak, birinci ilkemiz centilmenlik. Ama karşı takımlardan da aynısını bekliyoruz. Bu maçta yaşanan aşırı taşkınlık hiç hoş olmadı. TSK bizim kendi takımımız, kendi kardeşlerimiz. Biz bu maçların centilmence geçmesini istiyoruz. Aşırı hiddete ve taşkınlığa gerek yok. Biz bütün karşılaşmalardan yensek de yenilsek de centilmence ayrılıyoruz. Bu karşılaşmada centilmenlik dışı hareket eden TSK oyuncusunu ve yöneticisini kınıyorum” dedi.