Diyarbakır’ın Sur ilçesinde dün sabahten beri uygulanan sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Yasağın uygulandığı mahallelerin çevresini barikatlarla kapatan polis ekipleri, çıkışlara izin verirken girişlere izin vermiyor. Bu yüzden bölgeden ihtiyaçları için çıkan vatandaşlar, tekrar evlerine dönemiyor. Evine dönmek isyeten yaşlı bir kadın, "Allah aşkına biz nereye gidelim. Huzurumuz yok. Bende bomba mı var, izin vermiyorlar?" diye tepki gösterdi.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde polis ekipleri, geçen günlerde PKK’nın gençlik yapılanması olarak bilinen Yurtsever Devrimci Gençlik Haraketi(YDG-H) üyeleri tarafından kazılan hendekleri kapatmak için operasyon düzenledi. Bölgeye giden güvenlik güçleri ile YDG-H üyeleri arasında çatışma çıktı. Diyarbakır Valiliği, güvenlik sebebiyle sokağa çıkma yasağı ilan etti. Bunun üzerine polis ekipleri ilçenin girişlerine barikat kurarak kimsenin bölgeye gitmesine izin vermiyor. Sur ilçesinde yaşayan vatandaşlar ise bölgeden çıktıkları zaman bir daha evlerine dönemiyor. Evlerine dönmek isteyen halk, güvenlik güçlerinin kurdukları barikatların olduğu bölgede bekliyor.

Çocuklarına kahvaltı malzemesi almak için yasaklı bölgeden çıkan yaşlı bir kadın, “Allah aşkına biz nereye gidelim. Huzurumuz yok, evlerimiz boşalmış. Suriçi ölmüş, kurban olayım, sonumuz ne olacak? Ben yaşlı bir kadınım ne yapacağım şimdi? 3 çocuğum var. Onlara kahvaltılık aldım. Şimdi bırakmıyorlar gideyim. Bakın bende ne var, bomba mı var? Yaşlı bir kadınım nereye gideyim? Kanatlarım mı var uçayım?” şeklinde konuştu.